NRK Meny
Normal

Måtte be nødetatene om assistanse etter klassetur

En skoleklasse fra Alta på 25 elever og to lærere ba sent i går kveld nødetatene om assistanse da flere elever mente de hadde gått seg bort i Trangdalen i nærheten av Alta.

Ambulanse

Ambulanse og en politipatrulje tok imot elevene i natt.

Foto: Pål Jensen

Elevene fikk problemer med å få på primuser etter at temperaturen hadde falt. De hadde ikke tilstrekkelig med klær og ble kalde og bekymret.

– Det endte til slutt med vendereis, forteller operasjonsleder Andreas Vesterhus hos Vest-Finnmark politidistrikt.

Det skal ha vært ned mot 25 minusgrader i området. Politiet fikk meldingen 22:40 i går kveld, men klassen fant til slutt selv veien fram til en riksveg tre timer etterpå der politiet tok de imot.

Var bekymret

Pål Jensen

En av foreldrene Pål Jensen.

Foto: Privat

Klokken var omtrent to da elevene kom ned fra fjellet forteller faren til en av elevene Pål Jensen. Han forteller at de var bekymret.

– Det er klart det. Vi var ikke forberedt på det. Vi sto og skulle ta de imot da vi fikk beskjed om at de hadde mistet retningen. Man skal være glad det ikke var vind slik det bruker å være i området. Da tror jeg det hadde blitt et tragisk utfall. Jeg er glad det gikk som det gikk, sier Jensen.

Elevene var veldig glad når de kom ned fra fjellet forteller han.

– De var nokså kald mange av dem. De hadde jo gått i mange timer, sier Jensen.

Ble sendt til legevakten

Kort tid etter at politiet hadde varslet Røde Kors for å få ut mannskaper, fikk politiet melding om at de så riksvei 93.

– Da sendte vi en politipatrulje og en ambulanse langs veien for å se til at ingen hadde tatt skade av kulden, sier Vesterhus i politiet.

To av elevene i følget ble sendt til legevakten.

– Det var en som skulle få litt oppfølging på grunn av en skulder han hadde vondt i etter et sammenstøt med et tre. Så var det en som hadde en tå som var litt forfrosset. De ble tatt hånd om av legevakten, sier han.