Her viser reinsdyret hvordan veien skal krysses

Det er få ting som er så morsomt som synet av dyr som opptrer som mennesker. I ettermiddag krysset et reinsdyr veien på forbilledlig vis i Finnmark.

Ekteparet Tommy Monsen og Bjørn Erik Egeland Nielsen fanget opp en noe uvanlig hendelse på video.

SE VIDEO: Dette reinsdyret står ikke bare på retten sin og buser ut i fotgjengerfeltet.

De fleste ulykker med fotgjengere skjer når veien skal krysses. Skal vi over veien, er det svært viktig at vi er spesielt oppmerksomme og forsiktige.

Det kan nesten se ut som et reinsdyr i Talvik i Finnmark kan vegtrafikkloven. For i ettermiddag fanget Tommy Monsen den firbeinte trafikantens eksemplariske måte å krysse veien på film.

– Det var utrolig vittig at reinsdyret gikk til gangfeltet, stoppet opp og så til begge sider, før det krysset veien. Det var så komisk at begge lo høyt, sier Monsen, som filmet hendelsen fra passasjersetet.

Monsen og ektemannen Bjørn Erik Egeland Nielsen som bor i Lillesand, er på ferie i hjemtraktene i disse dager. Paret fikk øye på dyret langs veien da de var på vei tilbake fra fisketur.

– Jeg ville bare filme reinsdyret, men så var det utrolig flaks at vi fikk fanget denne hendelsen på film. Det så rart ut, sier Monsen lattermildt.

Han la ut videoen på Facebook. Der har den blitt vist mange ganger og delt av flere allerede.

I Norge har bilistene absolutt vikeplikt ved gangfelt uten trafikklys. Trygg Trafikk anbefaler fotgjengere likevel å sørge for å være godt synlig i trafikken og vurdere trafikken, før veien krysses.