– Alta Kristne Grunnskole opptrer useriøst

Utdanningsforbundet har ved flere anledninger bedt om et møte med styreleder ved Alta Kristne Grunnskole (AKG) for å drøfte en tariffavtale for skolens ansatte, uten å få svar.

Alta Kristne Grunnskole

De ansatte ved Alta Kristne Grunnskole (AKG) har ikke tariffavtale med skoleeier.

Foto: Rolf Jakobsen / NRK

Både Utdanningsforbundet Alta og Finnmark reagerer på at skoleeier ved styret ikke har besvart deres henvendelser.

– Dette er useriøst, mener fylkesleder i Utdanningsforbundet Finnmark, Kari Lium og leder i Utdanningsforbundet Alta, Anette Berger.

Anette Berger

Når styreleder trenerer å møte oss for drøftinger rundt tariffavtale, viser skolen seg som en useriøs aktør, mener Anette Berger.

Foto: Robin Mortensen/NRK

Ansatte ved Alta Kristne Grunnskole har ikke tariffavtale med skoleeier, og medlemmene av Utdanningsforbundet på AKG ønsker å få en tariffavtale med arbeidsgiver.

– Skolen er privat, men i det store og hele finansieres skolen av det offentlige. Skolen er nødt til å forholde seg til vanlig saksbehandlingsskikk, mener Lium og Berger.

De har ikke fått svar på henvendelser som er sendt for flere måneder siden og ser seg nødt til å kontakte pressen.

Useriøs aktør

Både Utdanningsforbundet i Alta og i Finnmark ønsker at de ansatte på AKG skal ha tariffavtale og pensjonsavtale på linje med de ansatte på de andre skolene i Alta kommune.

Kari Lium

Fylkesleder i Utdanningsforbundet Finnmark, Kari Lium reagerer på at de ikke får svar på henvendelser.

Foto: Gyda K. Hesla / NRK

Lium og Berger mener at når styreleder trenerer å møte de for drøftinger rundt dette, viser skolen seg som en useriøs aktør.

– Vi ber styreleder komme på banen og møte oss i drøftinger om tariffavtale og pensjonsavtale, avslutter Lium og Berger.

Beklagelig at de ikke har fått svar

– Jeg har fått henvendelse fra utdanningsforbundet, det kan jeg bekrefte. Jeg har fått to e-poster fra dem. Jeg kan bare beklage at dette er ikke er svart på i tide, det sier Odd-Arne Thomassen som er styreformann for Alta Kristne Grunnskole.

Thomassen skulle ønske at de heller hadde tatt direkte kontakt på telefon i stedet for å gå til pressen og kalle AKG useriøs.

– Når de ikke fikk svar, så kunne de tatt opp telefonen og ringt. Synes det er trist at de går til pressen og kaller oss useriøs. Jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelsen.

Thomassen sier at de skal følge dette opp, og understreker at det hele tiden har vært meningen å ha et møte med Utdanningsforbudet.

– Vi synes det er flott at vi får et møte, men synes det er synd at vi må gå via media for å få dette til, sier Kari Lium, fylkesleder Utdanningsforbundet Finnmark.