Hopp til innhold
Tore Midtvedt

Han vil behandle overvekt med avføring

Overføring av bakteriar frå avføring kan erstatte dagens behandling av sjukleg overvekt, meiner professor.

Reidar Finsrud

Ta en spiseskje MacGyver, to spiseskjeer Petter Smart, en diger dæsj med Rembrandt, og rør dette godt sammen med noen hemmelige ingredienser – hva får du da? Noe som ligner på multikunstneren og oppfinneren Reidar Finsrud vil være et godt forslag! I ukens Newton blir vi bedre kjente med denne raringen!

Sendte program 2000 og 2001

Vi driver og forandrer litt på arkivet vårt for tiden. Derfor er noen av artiklene forsvunnet, men det er bare for en liten stund. Snart er de tilbake under ett av emnene i det nye arkivet.

”Dei vises stein”

Harry Potter på jakt etter dei vises stein. Foto: ArkivViss du har lese Harry Potter, så har du sikkert høyrt om ”dei vises stein” eller ”the Philosophers stone” som han heiter på engelsk. Dei vises stein er ei fleire hundre år gammal legende som mange menneske har trudd på. I følgje gamle, mystiske skrifter kunne steinen forvandle uedle metall til skinnande gull..

Mannen som fann opp lyspæra

Læraren til Thomas sa han var susete og rørete i hovudetThomas Alva Edison blei født 11. februar 1847 i hamnebyen Milan i Ohio, USA. At denne gutungen skulle bli ein stor oppfinnar, var det ingen teikn på i tidlig alder. Han lærte ikkje å snakka før han var fire år, og han var heller ikkje noko skulelys.

"Serendipity" – en slags griseflaks

Engelskmennene har en god del festlige ord som ikke vi kan. Ett av dem er "serendipity", som betyr noe sånt som "tilfeldig griseflaks som fører til en oppdagelse". Det aller morsomste er at temmelig mange store oppdagelser og oppfinnelser skyldes slike tilfeldigheter.