Hopp til innhold
Friåret i Lofoten var lenge rene idyllen for familien Hofsø Hjellnes, men så gjorde sykdom at alt plutselig ble snudd opp ned.

Idyllen slår sprekker: – Det var mye snørr og tårer

Friåret i Lofoten var lenge rene idyllen for familien Hofsø Hjellnes, men så gjorde sykdom at alt plutselig ble snudd opp ned.

Å være uten matbutikk og kjøleskap et helt år gjorde at det ble lite variasjon i kosten til familien Hofsø Hjellnes. Derfor ble måsekjøtt etter hvert et friskt pust på menyen.

– Måse skulle vært servert på de fineste restauranter

Å være uten matbutikk og kjøleskap et helt år gjorde at det kunne bli lite variasjon i kosten til familien Hofsø Hjellnes. Derfor ble måsekjøtt etter hvert et friskt pust på menyen.

I tillegg til at det å være selvberget var viktig, var det også et mål å lære sønnene om hvor maten kommer fra.

– Ingen barn har vondt av å se at et dyr blir avlivet på en human måte

For at familien skulle klare seg uten å dra på butikken gjennom et helt år, ble sønnene nødt til å bli kjent med at husdyrene etter hvert ville havne på middagstallerkenene.

Siri og Jørn flytter til en liten hytte ved havgapet i Lofoten sammen med sine to smågutter. Her skal de bo uten naboer, bilvei og strøm. Familien skal ha et friår fra bylivets stramme timeplan, være sjølberga med mat, og kjærestelivet skal blomstre. Blir det slik de drømmer om? (1:6)

Gikk du glipp av «Tid til å leve»?

Ikke fortvil! Her kan du se første episode.