Hopp til innhold
Kristine Ruud med hagle på skytebanen

Kristine (41) debuterer som jeger

Stadig flere kvinner blir jegere, og i fjor besto over 500 kvinner jegerprøven i Oslo og Akershus. En av dem er Kristine Ruud - tobarnsmor, helsesøster og hundeeier.

Christiane Stove Lorentzen

Christiane (21) fikk kreft-vaksine i gave

Christiane Stove Lorentzen er student og opptatt av helse. Da hun ble klar over at bare jenter på 12 år får den dyre vaksinen mot livmorhalskreft gratis, satte hun HPV-vaksine øverst på ønskelista.

Harald Moi og Gardasil-vaksine

Gutter bør få jentevaksine, mener overlege

Gutter og menn kan også få kreft og kjønnsvorter av HPV-viruset. Men de får ikke vaksinen gratis, slik jenter får.

Vesla Bjørge og Peter Kleinert

Vesla (55) pleier Peter daglig selv om han er på sykehjem

Vesla Bjørge (55) i Oslo er fortvilet. Hennes slagrammede mann Peter (64) ligger hjelpeløs på Sofienberghjemmet. Vesla ser at kroppen hans stivner, og hjelper til med hjemmelaget fysioterapi, massasje og trening hver dag.

Infeksjoner ved sykehjem

Til sengs hele døgnet - får fysioterapi 6 minutter i uka

Pasienter på sykehjem får i gjennomsnitt fysioterapi i litt over 20 minutter i uka. Noen steder får de så lite som 6 minutter. De friskeste prioriteres. Kronisk syke blir taperne.

Flyhavarikommisjonens rapport om Torghatt-ulykken og kommisjonens leder Wilhelm Mohr

Mobilrapporten kom aldri frem – vil vurdere gjenopptakelse

Rapporten om at det var en mobiltelefon om bord på det havarerte Widerøe-flyet som styrtet ved Torghatten i 1988, kom aldri fram til ulykkeskommisjonen. Nå vil Statens havarikommisjon for transport undersøke opplysningene.

Hør Christopher Bacolod Wiik sin historie

– Jeg kunne ikke redde dem

I 6. klasse druknet en kamerat av Christopher Bacolod Wiik. For tre år siden var han vitne til drukningsulykken på Romsås. Wiik tror hendelsene hadde hatt et annet utfall, hvis han hadde kunnet svømme.

Hilde Charlotte Solheim og Pia Skevik

Var voldsofre - ble forbilder

Pia ble kastet naken ut på gangen av kjæresten sin. Hilde Charlotte ble slått så hun fikk blåveiser i ansiktet. At de har fortalt sine historier kan hjelpe andre i samme situasjon.

Mona Hansen før og etter lavkarbokur

Mona kuttet brød – gikk ned 42 kg

En junidag i 2010 fikk Mona Hansen fra Lørenskog nok. Etter utallige mislykkede slankekurer fant hun endelig noe som virker for henne.