NRK Meny
Normal

Werp berømmer politiet

Nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Anders B. Werp mener det er klokt av politiet å gå ut med informasjon om terrortrusselen.

Anders B. Werp

Anders B. Werp

Foto: Vilde Mikkelsen

– Jeg tror nok mange ville reagert og begynt å stille spørsmål, når de plutselig ser væpnet politi i større grad enn det som er vanlig, sier Werp.

Han peker på at politiet ville være nødt til å ta en slik trussel på alvor, og at hvis det ble satt i gang tiltak uten å informere om det på forhånd, så kunne det føre til unødig engstelse.

– Det er positivt at PST og Justisdepartementet går ut med informasjon på en balansert saklig og god måte. Det er viktig for at vi skal beholde roen, samtidig som vi møter situasjonen med det alvoret den fortjener.

Han mener det er all grunn til å stole på at PST har gjort en god faglig vurdering.

Les også: – Helt riktig å informere

Werp bor i Øvre Eiker, som kanskje ikke er det fremste terrormålet. Likevel tar han trusselen på alvor, uten at han vil la situasjonen styre livet:

– Jeg og min familie vil fortsette våre daglige gjøremål og oppføre oss som før, men vi vil lytte og forholde oss til anbefalingene fra politiet.

Er det grunn til engstelse?

– Vi må følge med og høre på politiet. Det er de all grunn til, og hvis de gir oss råd om å gjøre noe annet enn det vi gjør til vanlig, så skal vi selvfølgelig følge det.