NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet politimann løslates

Politimannen fra Buskerud som er siktet for voldtekt er løslatt fra fengsel.

Jens-Ove Hagen med mange mikrofoner

LETTET: Politimannens forsvarer Jens-Ove Hagen sier hans klient er glad for å bli løslatt.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Mannen ble varetektsfengslet i en uke, men anket denne beslutningen. Nå har lagmannsretten bestemt at han skal løslates.

– Min klient er lettet over at han blir løslatt. Ikke minst fordi retten mener det ikke er skjellig grunn til mistanke, sier mannens forsvarer Jens-Ove Hagen til NRK.

Spesialenheten

Politimannen i 30-årene ble pågrepet onsdag i forrige uke. Politimannen er siktet etter straffelovens paragraf 192 b, for å ha hatt «seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen».

Ifølge hans forsvarer mener politimannen at han har blitt utsatt for ryktespredning i lokalmiljøet.

– Det betyr mye at han nå løslates når det skjer i et lokalmiljø der noen krefter har sett seg tjent med å sette ut rykter, sier Hagen.

Nøyaktige hvilke rykter det er snakk om og motivet bak, vil Hagen ikke kommentere for øyeblikket.

Tung tid

Hagen sier klienten nå først og fremst fokuserer på gleden over å være løslatt. Han vil i løpet av kort tid ta kontakt med arbeidsgiveren sin for å snakke med dem.

– Dette har vært veldig tungt for ham. Han har vært helt klar på at dette er et forhold han er uskyldig i, sier Hagen til NRK.

Siktelsen kom opp i kjølvannet av en anmeldelse som kom i fjor høst om at politimannen skal ha sendt et bilde med seksualisert innhold til en mindreårig jente.

Uendret siktelse

Marit Oliver Storeng i Spesialenheten sier de forholder seg til lagmannsrettens avgjørelse.

– Vi hadde begjært varetekt i to uker, men fikk ikke medhold. Vi fortsetter etterforskningen og siktelsen blir opprettholdt, sier Storeng til NRK.

Spesialenheten ba om fengsling fordi de fryktet bevisforspillelse. Storeng vil ikke kommentere hvordan løslatelsen vil påvirke det videre etterforskningsarbeidet.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase i en ganske omfattende etterforskning. Nå går vi gjennom beslag og avhører vitner. Vi holder trykket oppe i etterforskningen, sier Storeng.