Vitne: – Tiltalte var tydelig sint

HOKKSUND (NRK): – Det siste jeg ser er at glasset knuser. Jeg får sjokk og løper, sier en av ungdommene som var vitne til at Jonas Wendelborg Bråten ble påført dødelig stikkskader.

Rettssalen i tingretten der festkrangelsaken behandles

Tingretten i Hokksund: En 20-åring er tiltalt for å ha påført Jonas Wendelborg Bråten stikkskader på en hjemmefest.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Flere av ungdommene som var på festen i Hokksund, der Jonas Wendelborg Bråten ble påført dødelig stikkskader, vitnet under rettssaken mandag. Blant dem var tiltaltes ekskjæreste som stod utenfor huset da tiltalte kom ut. Ifølge henne gikk tiltalte med bestemte skritt mot Jonas og kameratgjengen. Han var tydelig sint.

– Han spurte «hvor er han?» og føk rett forbi meg, sa jenta i retten.

Hun fortalte i retten mandag at hun ikke var kjent med krangelen mellom de to tidligere på kvelden. Forholdet mellom henne og tiltalte var over en stund før festen. Hun hadde aldri møtt Jonas Wendelborg Bråten tidligere.

– Han holdt i stetten og slo

Hun fortalte videre i retten at hun så tiltalte gå bort til Jonas. Hun hørte ikke hva som ble sagt, før Jonas dyttet til tiltalte. Han svarte med å dytte tilbake. Jonas falt, men reiste seg igjen. Da så hun tiltalte slå 17-åringen i halsen med et ølglass. Han holdt i stetten på glasset og slo mot Jonas, ifølge vitnet.

– Det siste jeg ser er at glasset knuser. Jeg får sjokk og løper.

Hun løp inn i huset etter det hun hadde sett. Hun var sjokkert over det ekskjæresten hadde gjort. Flere kom til for å hjelpe 17-åringen som blødde kraftig fra halsen.

– Jeg hadde ikke sett for meg i min villeste fantasi at han kunne gjort noe sånt. Han burde tenkt seg om.

Tiltalte erkjente de faktiske forhold i retten mandag, men han erkjente ikke straffskyld fordi han ikke husker noe fra hendelsen.

Les også: