NRK Meny
Normal

Måtte presse seg frem blant festdeltakerne

HOKKSUND (NRK): Politibetjentene som kom først til hjemmefesten i Hokksund, forteller om kaotiske tilstander og mange sinte ungdommer.

Hjemmefest i Hokksund

HJEMMEFEST: Rundt 70 ungdommer var på festen i Hokksund 21. september 2013.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Politiet fikk flere meldinger fra naboer om hjemmefesten i Hokksund 21. september 2013. Naboene fortalte at det var mye bråk og mange ungdommer på festen. Klokken 23.22 kom meldingen om at en person var skadet. To politibiler reiste til stedet.

– Det var mange ungdommer der. Jeg måtte nærmest presse meg frem med politibilen, sa betjenten som var først på stedet i retten mandag.

En 20 år gammel mann er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at Jonas Wendelborg Bråten (17) døde av stikkskader han ble påført på festen.

Minnestund for Jonas Wendelborg Bråten

Jonas Wendelborg Bråten (17) døde etter å ha blitt slått i halsen med en flaske.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Kjørte ambulansen i møte

Politibetjenten fortalte i retten at han trodde det ville bli vanskelig å finne den skadde blant alle ungdommene, men etter kort tid så han tre personer komme mot ham.

– Den skadde var i midten og ble båret eller dratt bortover. En person holdt over skadestedet. Det var mye blod. Det var mange opprørte mennesker rundt.

Politibetjenten tok den skadde 17-åringen inn i baksetet på politibilen. Ambulansen var langt unna, og betjenten bestemte seg for å kjøre den i møte. Ved Mjøndalsbrua overtok ambulansen. Den hardt skadde tenåringen ble kjørt til Drammen sykehus. Han ble overflyttet til Ullevål sykehus, der han døde av skadene.

Sinte og frustrerte ungdommer

Den andre politibetjenten som kom til festen, forklarte i retten at de ble møtt av gråtende ungdommer. Andre skrek av sinne.

– Mange ungdommer kom springende mot bilen vår. Før vi åpnet døra, skjønte vi at det var kaotiske tilstander. Politistudenten ble nærmest dratt ut av bilen.

Politibetjenten ble oppmerksom på en person som kom gående mot ham. Personen holdt opp en blodig hånd, men han var ifølge betjenten ganske rolig og fattet. Dette er 20-åringen som nå står tiltalt.

– Jeg spurte om han hadde vært involvert i hendelsen. Han svarte «Jeg tror kanskje det.»

Mens de stod og snakket, kom det en person og kastet seg over 20-åringen. Politibetjenten fryktet at situasjonen skulle eskalere og låste derfor mannen inn i politibilen. Han ble fraktet til legevakt og senere satt i varetekt, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.