NRK Meny
Normal

Endelig skistemning

DRAMMEN (NRK): På tross av en mild desember, har Drammen Skisenter holdt åpent i en måned. At snøen endelig faller, er viktigere for stemningen til de som skal kjøre enn for føret.

Drammen Skisenter

Snøvær og vinterfølelsen er viktig for folks skiglede tror Erik Gråberg ved Drammen Skisenter.

Foto: Kristian Dugstad

– Tre centimeter med natursnø betyr egentlig veldig lite for bakkene. For dem som sitter hjemme med grønn plen helt uten vinterfølelse, gjør derimot litt hvitt på bakken en stor forskjell.

Erik Gråberg

Daglig leder ved Drammen skisenter, Erik Gråberg, holder oppsyn med stolheisen.

Foto: Kristian Dugstad

Daglig leder ved Drammen skisenter, Erik Gråberg, tror at når snøen har latt vente på seg har heller ikke skilysten meldt seg hos folk flest. Mens en del av kundene er innbitte skikjørere som kommer uansett, anslår han at et sted mellom 30 og 50 prosent er folk som trenger vinterfølelsen for å sette seg i stolheisen.

– Vi åpnet den første heisen 25. november, men det skal jo ikke være 8–10 varmegrader og regnvær i desember. Så det har vært en slitsom og trøblete start på sesongen.

– Jeg tenkte «yes»!

Anniken Lurås er blant de innbitte som ikke har latt det varme være stoppe seg. Sammen med bror Theodor og pappa Bård har hun brukt bakken flittig hele sesongen.

– Vi har stått ganske mye på ski, men når det begynte å snø tenkte jeg bare «yes»! Jeg har ikke hatt så mye vinterstemning, så det er fint at det er litt ordentlig snø i naturen.

Anniken Lurås

Anniken Lurås har ikke latt mildværet stoppe skikjøringen, men er glad for snøfall.

Foto: Kristian Dugstad

Hvit jul

Eirik Gråberg merker at aktiviteten i heisen vokser i takt med snøfallet, selv om han tror at også juleferien er en viktig faktor. Hvis været holder, åpner den tredje og siste bakken i løpet av kort tid.

– Vi begynner rett over nyttår. Da er det ikke mer enn tre døgn med ordentlig kulde og snøkanoner, så er også den åpen.

Og for Gråberg kom også julestemningen med snøen. På lillejulaften var det regnvær og varmegrader som ikke hører sesongen til. Nå er det snø også utenfor løypene, og vinterfølelsen er endelig på plass.