NRK Meny
Normal

Vil holde drapssiktet fengslet

Tidligst til høsten kan en eventuell rettssak mot Tranby-kvinnen som er siktet for å ha drept ektemannen komme opp. Politiet vil holde henne fengslet fram til det.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Det var i denne bilen 57-åringen ble funnet i mars i fjor.

Det er snart et år siden en 57 år gammel mann ble funnet i en utbrent bil på Tranby i Lier. Fortsatt sitter mannens ektefelle fengslet, siktet for å ha drept mannen.

Politiet etterforsker fortsatt saken, og de mener hun kan ødelegge bevis dersom hun slippes ut før en eventuell rettssak.

Vibeke Gjøslien Martins

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

– Vi er av den mening at det fortsatt er bevisforspillelsesfare av en slik styrke at vi ønsker å holde henne varetektsfengslet helt fram til en eventuell hovedforhandling. Den kan tidligst finne sted til høsten, sier politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Ønsker forlenget fengsling

Det var turgåere på Tranby i Lier som oppdaget den utbrente bilen på en parkeringsplass i skogkanten. Bilen ble funnet onsdag 27. mars, dagen før skjærtorsdag. Det ble raskt slått fast at det trolig var en savnet 57-åring fra Tranby som satt død i den utbrente bilen.

Dagen etter meldte politiet at mannens ektefelle var pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Sist uke fikk politiet rettens medhold i at kvinnen i begynnelsen av 50-årene kan sitte varetektsfengslet i nye fire uker. Det vil si fram til 10. april.

Politiet vil fortsette å be retten om fengsling fram til en eventuell rettssak.

– Saken er fortsatt under etterforskning. Det er fortsatt etterforskningsskritt som gjenstår og utover det så ønsker ikke jeg å gi flere detaljer om den eller si når den kan være ferdig, sier Martins.

Nektet lenge å la seg avhøre

I et drøyt halvår fra forsommeren i fjor nektet kvinnen å la seg avhøre av politiet, men tidligere i vinter ble hun avhørt av en dommer i Drammen tingrett. Politiet ønsker ikke å kommentere hva som har kommet fram under etterforskningen eller hva slags bevis de sitter på.

VG har tidligere skrevet at medisiner som står på narkotikalisten, er funnet både i en kaffekvern i ekteparets hjem og i 57-åringens kropp.

Det er kjent at ekteparet hadde konflikter i tiden før drapet.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med kvinnens forsvarer.