NRK Meny
Normal

Vil bygge kunstisbaner raskere - varsler budsjettkamp

Arbeiderpartiet vil ha fortgang i bygging av kunstisbaner i Drammen. Nå vil de ha endret neste års budsjett.

Bandy

Drammen idrettsråd har tidligere sagt at de frykter en stille død for bandysporten, hvis det ikke raskt kommer bedre kunstistilbud i Drammen.

Foto: Gunne Ramberg / Scanpix

I Drammen er det bare en kunstisbane. Den ligger på Marienlyst og er overbefolket mesteparten av vintersesongen.

Arve Vannebo

Arve Vannebo vil har mer offensiv utbygging av kunstisbaner i Drammen. Han har også et bein innenfor idretten, som styremedlem i Ski & Ballklubben Skiold.

Foto: Tom Atle Bordevik / Privat

– Nå er det sprengt på alle bauger og kanter. Det er behov for anlegg i hele Drammen. Sammen med Oslo ligger vi nederst på statistikken når det gjelder idrettsflater og anlegg i forhold til innbyggertall og registrerte utøvere, sier Arve Vannebo (Ap).

Vil omprioritere midler

Han mener behovet for flere kunstisbaner er prekær, og nå mener hans parti at bystyret må endre kommunens budsjett for 2015 for å få fortgang i byggingen av nye baner.

– Vi ønsker å prioritere mer penger til idrettsanlegg, og særlig til de anleggene som står først i køen, nærmere bestemt en ny kunstisbane på Konnerud. Vi ønsker å bruke noe mer penger og i tillegg omprioritere innenfor de rammene som ligger i budsjettet, sier Vannebo.

– Må satses mer i bydelene

Tidligere har Drammen idrettsråd sagt at de frykter at bandysporten vil dø ut i Drammensdistriktet, hvis det ikke kommer flere kunstisbaner raskt.

I kommunens økonomiplan for 2014 til 2017 har bystyret vedtatt at det innenfor den perioden skal etablereres kunstisbaner på Øren og Konnerud. Men i sitt budsjettforslag fant ikke rådmannen midler til noen av prosjektene. Det er foreløpig satt av midler i langtidsbudsjettet, noe som betyr at det tidligst kan bygges kunstisbaner i 2019.

Det er altfor sent, mener Vannebo, og viser til at Konnerud er den største bandyklubben i fylket når det gjelder antall medlemmer.

– Vi kommer til å kjøre dette hardt fram før budsjettet vedtas og også i den kommende fireårsperioden. Satsingen har vært stor i sentrum av Drammen, med byfornyelse og andre tilbud. Nå må det satses mer ute i bydelene, sier Vannebo.

Tror idretten blir fornøyd

Johan Baumann

Høyres gruppeleder i Drammen, Johan Baumann.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Høyres gruppeleder, Johan Baumann, sier de vil komme idretten i møte i budsjettet som skal vedtas i bystyret den 25. november.

– Jeg kan ikke gå inn i detaljer, for vi er fortsatt i forhandlinger med de samarbeidende partiene. Men jeg tror idretten blir fornøyd med det forslaget vi legger fram. Vi tar blant annet tak i dette med isbaner, sier Baumann.

Tirsdag er det nye forhandlingsmøter om neste års budsjett, og i løpet av noen dager vil Høyre offentliggjøre sine forslag til endringer.