NRK Meny
Normal

Turistsjefen er letta etter at Leirin ble redda

– Reiselivet på Geilo, Beitostølen og Hemsedal har store muligheter til å utvikle seg videre når det nå er sikret fortsatt drift på Leirin flyplass på Fagernes, mener turistsjefen i Hol.

Fagernes flyplass Leirin

I forslaget til statsbudsjett ønsket politikerne å legge ned driften ved Fagernes flyplass på Leirin, men de har nå snudd.

Foto: NRK

Fredag ble det kjent at den borgerlige regjeringen likevel ikke vil legge ned flyplassen Leirin på Fagernes. Politikere og representanter fra næringslivet har jobbet hardt for å redde flyplassen.

– Det betyr at vi kan fortsette det arbeidet som er påbegynt med å skaffe samarbeidspartnere blant annet i England, sier turistsjef Pål Medhus i Hol.

Turistsjef Hol, Pål Knutsson Medhus

Pål Medhus er turistsjef i Hol.

Foto: Gunnar Grimstveit

Destinasjonene Beitostølen, Geilo (Hol) og Hemsedal samarbeider om chartertrafikk til og fra Leirin.

Les også:

– Viktig for reiselivet

Turistsjefen mener at chartertrafikken er helt avgjørende for at reiselivet i regionen kan satse.

– Nå skal det lande over 20 fly denne vinteren, og det kan doble seg om ett år, og triple seg i årene fremover. Da var eneste kriterium at vi har forutsigbarhet i at det er en lufthavn på Fagernes, og det har vi nå fått til, sier Medhus.

Fungerende flyplassjef ved Fagernes flyplass Leirin, Kenneth Nilsen, tok imot nyheten med glede, men samtidig med fatning, siden flyplassens fremtid i et langsiktig perspektiv ikke er avklart.

– Vi tar jo imot alt som kommer i positiv retning med glede, og er glade for at ruten Oslo–Fagernes ikke legges ned. Samtidig er vi betinget optimister med tanke på det som skal skje videre fremover, sa Nilsen til NRK fredag.