Tysk charter til Leirin

Kommende vinter blir det tysk chartertrafikk til Leirin lufthavn i Valdres. Beitostølen håper det gir 3500 gjestedøgn ekstra.

Tyske charterturister til Leirin

De er glade for å få tyske charterturister til Beitostølen. Fra venstre: Andreas Smith-Erichsen, daglig leder Skistar Hemsedal, Martina Svensson, daglig leder Geilo Skisenter, prosjektleder Trevor DeVilliers fra London og Atle Hovi, Beitostølen resort.

Foto: Elin Fossum / NRK

Nå er det underskrevet en avtale med Troll tours som innebærer ukentlige charteravganger mellom Düsseldorf i Tyskland og Leirin lufthavn fra 20. desember til 7. mars 2015.

Tyskerne skal flys inn til Leirin. Destinasjonene Beitostølen, Geilo og Hemsedal er med på satsingen.

Beitostølen håper på flere tusen ekstra gjestedøgn.

Charterfly til Leirin

Nyheten ble presentert på en pressekonferanse midt utpå det som på folkemunne lokalt har blitt hetende «Den himmelske freds plass».

Foto: Elin Fossum / NRK

– Charterturistene bor hos oss i syv døgn, og vi håper denne avtalen gir oss 3.500 ekstra gjestedøgn kommende vinter, forteller Atle Hovi i Beitostølen resort.

I vinter har det vært chartertrafikk fra England, som har ført til tungt tiltrengte flypassasjerer på den nedleggingstruede Fagernes lufthavn på Leirin. Med tyske charterturister håper flyplassen på enda mer aktivitet, slik at nedleggingsspøkelset forsvinner.