Vogntog med fisk veltet

E134 har vært stengt mesteparten av natt til onsdag. Politiet har opprettet anmeldelse i forbindelse med saken der en annen trailer endte opp i en hage.

Trailer med laks veltet på E134

LAKSELØFT: Brannvesenet måtte trå til med et noe spesielt redningsarbeid, da et vogntog med laks veltet.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Det var ved halv to-tiden natt til onsdag to trailere var involvert i en ulykke på E134 i Kongsberg. Det ene vogntoget veltet, og det lå fisk strødd utover hele vegbanen. Nødetatene måtte rett og slett bære fisken vekk fra vegbanen.

Laksetransport veltet på E134

I VEIEN: Det ene vogntoget sperret hele veibanen.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

– Det har tatt tid å rydde veien. Foreløpig har vi åpnet ett løp forbi ulykkesstedet, sier operasjonsleder Marianne Mørch hos politiet i søndre Buskerud til NRK ved sekstiden.

I hele natt har det vært omkjøring via Jondalen og Bolkesjø, men nå er det altså mulig å passere ulykkesstedet. Det er uvisst hvor lang tid det tar før veien er helt åpen.

Glatt på stedet

Ulykken har skjedd i Saggrenda. Begge vogntogene skal ha kjørt fra Notodden retning Kongsberg, og ifølge fotograf Vegard M. Aas var det glatt på stedet.

Det andre vogntoget som var involvert i ulykken, havnet i en hage.

– Sjåføren klarte ikke å stoppe for den andre traileren som hadde veltet, og han valgte da å kjøre inn i hagen, sier Mørch.

Begge sjåførene skal være uskadde.

Paller med laks

VERDIBERGING: I alt er 4–5 paller med laks berget fra det ene vogntoget. Salma-laks har en kilospris på rundt 250 kroner, og brannmannskapene har trolig berget fisk for flere hundre tusen kroner.

Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0