NRK Meny
Normal

Bistandsadvokat: – Hun opplevde det som svært skremmende

En mann i 20-årene må møte i retten, etter at han tok seg inn i et hus i Slemmestad. Han skal ha truet med å voldta en jente på 17 år.

Tiltalebeslutning

Mannen er kjent med tiltalebeslutningen, som ble klar den 8. mai.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

I september 2014 tok mannen i 20-årene seg inn i et hus i Slemmestad i Røyken. Han skal ha kastet seg over en 17 år gammel jente, som var alene hjemme sammen med en jevnaldrende gutt. Begge de to ungdommene lå og sov da tiltalte tok seg inn i huset.

I tiltalebeslutningen heter det at den tiltalte skal ha holdt fast jenta, slått henne flere ganger og ha befølt kjønnsorganet og brystene hennes. Han skal gjentatte ganger ha skreket at han skulle voldta henne.

– Hun opplevde situasjonen som svært skremmende, og den har satt spor, sier jentas bistandsadvokat, Elisabeth Hagen.

Advokat Elisabeth Hagen

Elisabeth Hagen er bistandsadvokat for den 17 år gamle jenta.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Gutten som også skal ha blitt slått av tiltalte, fikk tak i et støvsugerrør og slo til mannen i 20-årene. Han rømte deretter fra huset.

– Tiltalen er riktig

Mannen er tiltalt for å ha forsøkt å skaffe seg seksuell omgang ved vold eller truende atferd, og han er tiltalt for voldsutøvelse under særdeles skjerpende omstendigheter. I tillegg er han tiltalt for å ha knust en glassrute for å ta seg inn i huset.

Jentas advokat ønsker ikke å forhåndsprosedere saken i media, men jentas opplevelse er i tråd med det som står i tiltalen.

– Hun er ikke i tvil om hva som skjedde den natta, sier Hagen.

– Tilfeldig hus

Arve Ringsbye

Forsvarer Arve Ringsbye er overrasket over voldtektsanklagene. Dette bildet er tatt i forbindelse med en annen rettssak.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Den tiltaltes advokat, Arve Ringsbye, er overrasket over at hans klient er tiltalt for forsøk på voldtekt. Han sier til NRK at tiltalte var sterkt beruset av alkohol. Mannen erkjenner at han har brutt seg inn i boligen men nekter for å ha utsatt noen for voldtektsforsøk. Ifølge advokaten var det et tilfeldig hus mannen tok seg inn i.

– Han kjenner dem ikke og vet heller ikke hvem de er. Han er veldig lei seg for det som skjedde, men han avviser på det sterkeste at han skal ha forsøkt å voldta jenta, sier Ringsbye.

Tiltalte er i fast jobb og lever et normalt familieliv, ifølge forsvareren.

Satt av to dager

Mannen i 20-årene ble pågrepet etter kort tid rett utenfor huset. Han ble løslatt etter fire uker i varetekt.

Mannen må møte i Drammen tingrett den 12. oktober. Det er satt av to dager til rettssaken.