Tidligere HBK-spiller: – Bytt ut hele ledelsen

HØNEFOSS (NRK): Tidligere spiller Kamal Saaliti mener hele klubbledelsen i Hønefoss bør byttes ut. Klubben som så vidt berget plassen i førstedivisjon i høst, ligger nå helt sist på tabellen.

Kamal Saaliti varmer opp

Kamal Saaliti mener klubb-ånden er blitt borte.

Foto: Erik Waage

Etter 16 spilte kamper sitter Hønefoss igjen med kun tolv fattige poeng, og både leder og trener er klare på at det trengs en kraftig snuoperasjon for å unngå nedrykk til 2. divisjon.

Tidligere spiller Kamal Saaliti går lenger, han har ikke vært nådig i sin kritikk på sosiale medier og mener hele klubbledelsen bør byttes ut.

– Det er ikke sikkert at de som tar over klarer det bedre, men da får man i hvert fall nytt blod inn i klubben. Det er klubbens videre eksistens som er viktig her. Verdiene som klubben skal stå for er nødt til å komme tilbake, og det ser ikke sånn ut per nå, sier Saaliti til NRK.

– Samholdet er borte

Kamal Saaliti som nå spiller for Notodden, mener Hønefoss har mistet sjela si og at det trengs mer enn mål for å skape tillit og tilhørighet. Han etterlyser den lokale forankringen som han mener klubben en gang hadde.

– Samholdet var fantastisk, og da mener jeg ikke bare mellom de elleve som var på banen, men mellom alt fra supportere til de fantastiske frivillige som Hønefoss har, som nå er borte. Dette vet at jeg at mange savner, sier Saliiti.

–For en klubb som Hønefoss som ikke har så mye penger, må de tingene der være på plass, hvis ikke dør klubben sakte, men sikkert ut, og det er det jeg er redd for at den gjør nå, sier Saaliti.

– Revansjesugne

Trener Rune Skarsfjord innrømmer at Hønefoss har levert til stryk denne sesongen i et innlegg på klubbens hjemmeside i helgen. Han tar på seg mye av skylda for de dårlige resultatene og berømmer spillerne for god lagmoral.

Rolf Magne Walstad som er sports- og utviklingssjef sier han ikke har tenkt til å gi seg.

Rolf Magne Walstad

Rolf Magne Walstad har ikke tenkt å gi opp.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Jeg er ikke typen som stikker med halen mellom beina. Jeg skal heller ikke stå i veien for noen, dersom noen mener at andre er bedre skikka til å ta over. Men jeg merker på meg selv og de rundt meg at vi er revansjesugne og at vi har lyst til å snu dette, sier Walstad.

Han mener at en av utfordringene til HBK over tid er store omskiftninger.

– Ni daglige ledere på fem år betyr ustabilitet per definisjon, og det er noe av det klubben må ta tak i og endre på i framtida, sier Walstad.

– Lettere å være supporter tidligere

Supporterne Reidar Håkonsen og Jan Granum sier det er tungt å være HBK-supportere for tida.

– Det har vært lettere tider, det er ikke veldig moro å være supporter nå, men vi får bare håpe at det snur. Men så vidt jeg skjønner har vi ikke så mye penger, og da er det de spillerne og trenerne vi har som vi må satse på, sier Granum.

De frykter nedrykk dersom laget ikke begynner å skåre mål.

– Ja, en må frykte nedrykk. Men verden går videre, også på Hønefoss, sier Håkonsen.