Skarsfjord fortsetter i HBK

Reddet klubben fra nedrykk, nå fortsetter han i trenerjobben.

Rune Skarsfjord

Da Skarsfjord tok over som hovedtrener for lå de under nedrykksstreken. Men i siste serierunde reddet de plassen i 1. divisjon.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det ble klart på en pressekonferanse på stadion i Hønefoss. Skarsfjord har signert en treårskontrakt med klubben.

Den tidligere Brann-treneren har lenge vært i tenkeboksen på om han ønsker å fortsette i jobben, og sa dette til NRK etter at plassen i 1. divisjon var reddet i starten av november.

– Det er mange hensyn å ta. Jeg må ta noen runder på hjemmebane og diskutere det med familien. Hvis jeg fortsetter som trener i Hønefoss, må familien flytte etter. Da skal vi finne et sted på Østlandet i så fall.

Vil ha kontinuitetseffekt

Men nå har Skarsfjord bestemt seg for å bli i Ringeriksklubben.

– Jeg har veldig lyst til at Hønefoss skal få samme kontiunuitetseffekt som for eksempel Ranheim og Mjøndalen. Og da kan ikke jeg bare stikke av, sa Skarsfjord etter å ha signert kontrakten.

Han ser et stort potensial i klubben, og gleder seg til å ta fatt på arbeidet med å bygge opp noe nytt. Utskiftninger av spillere er en stor post på programmet, men han påpeker at det ikke vil bli like mange som i fjor. Da dro 15 spillere.

– Det blir jo ikke noen kontinuitetseffekt av dette i starten, men de neste årene handler om å stabilisere klubben og løfte oss til et stadig høyere nivå. Vi har hatt kniven på strupen i år, så det skal bli deilig å få jobbet mot et litt lengre perspektiv.

Det blir sportsdirektør Rolf Magne Walstad sin jobb å vurdere hvilke spillere som skal dra og hvilke spillere som blir. Men Skarsfjord sier han vil backe sjefen sin og være med på prosessen over de neste ukene.

Enn så lenge kommer familien til å bli boende i Bergen, mens Skarsfjord selv pendler.

Les også:

Skarsfjord signerer ny kontrakt som hovedtrener for HBK.

Her signerer Skarsfjord ny kontrakt som hovedtrener for Hønefoss BK. FOTO: ANETTE SKAFJELD

Fornøyd med Lafton

Skarsfjord tok over jobben som Hønefoss-trener i juni, da klubben avsluttet samarbeidet med daværende trener Roar Johansen.

Med seg som assistenttrener fikk han Frode Lafton.

Lafton har fortsatt ikke bestemt seg for om han ønsker å fortsette som assistenttrener, men Skarsfjord er klar på at han gjerne skulle sett Hr. Hønefoss med videre.

– Frode er verdens beste mann og en kjempefyr som har gjort en veldig bra jobb i høst. Det hadde vært gøy å jobbe videre med ham på en eller annen måte, sier Skarsfjord.

Les også: