Hopp til innhold

Telenor kutter: – Vi føler oss litt forrådt

Telenor slanker virksomheten, og legger ned Telway AS i Drammen. Dermed mister 50 ansatte jobben.

Audun Bermingrud, tillitsvalgt for de ansatte i Telway

– Nedleggelsen kom som lyn fra klar himmel, sier tillitsvalgt Audun Bermingrud.

Foto: Anders Hauland / DKBU

– Det er jo veldig, veldig trist. Alle som jobber her, fikk jo i praksis beskjed om at nå har de ikke jobb lenger. Det har vært et godt arbeidssted for mange. Vi har jo også trodd at arbeidsplassen var trygg, forteller tillitsvalgt for de ansatte, Audun Bermingrud.

Telway AS er distributør av TV- og bredbåndsprodukter, og har vært heleid av Telenor siden 2001. Nå skrives siste kapittel for Drammensbedriften.

Nylig varslet Telenor Norge endringer i tre divisjoner. I overkant av 100 ansatte kuttes, opplyser selskapet. De 50 arbeidsplassene i Drammen er ikke inkludert i dette tallet.

Anna Måsender, leder for Infrastructure Growth i Telenor Norge.

Anna Måsender, leder for Infrastructure Growth i Telenor Norge.

Foto: Martin Fjellanger Telenor

Telway er en virksomhetsoverdragelse og ikke en nedbemanning, selv om vi forstår at konsekvensen kan bli at noen velger å ikke bli med over i nytt selskap. Endringene vi offentliggjorde forrige uke knytter seg til at Telenor skal skape mer verdi for kundene, og tar i bruk ny teknologi som muliggjør digitalisering og automatisering av viktige arbeidsprosesser, sier Anna Måsender, leder for Infrastructure Growth i Telenor Norge.

Les også Ansatte ved Telenor i Rørvik reagerer på nedleggelsen av kundesenteret

Telenor Rørvik

– Ufint gjort

Endringene innebærer at logistikk ikke lenger regnes som en av Telenors kjerneaktiviteter. Nå vil selskapet heller kjøpe de samme tjenestene av bedriften Inselo, som holder til på Skedsmokorset.

– Vi syns jo det er litt ufint gjort. Vi føler oss jo litt forrådt, egentlig. Vi har betjent Telenor som best vi kan. Det Telenor har bedt om, det har de fått, sier Bermingrud.

Fra 1. september er det slutt for Telway i Drammen. Alle de ansatte får tilbud om å jobbe i selskapet som overtar kontrakten. Det oppleves som en mager trøst av de ansatte.

– Det er ikke et reelt tilbud. For det første så trenger de ikke så mange ansatte som vi er her, selv om de overtar kontrakten vår. Og for det andre så er folk som jobber her basert i Drammen, og gjerne litt vestover og oppover dalen. Det er ikke realistisk at folk skal pendle til andre sida av Oslo, sier Bermingrud.

Telenor tilbyr sluttpakker som et alternativ til de som ikke kan fortsette å jobbe i Inselo.

Det er forståelig om berørte ikke ønsker videreføring av arbeidsforholdet hos Inselo grunnet lang reisevei. Både ledere og medarbeidere får tilbud om frivillige sluttavtaler samt tilbud om omstillingsbistand, sier Anna Måsender.