NRK Meny
Normal

Takker for bloggstøtten

Over 180.000 mennesker har besøkt bloggen som ble opprettet etter ulykken der 13 år gamle Susanne Auke ble alvorlig skadet. - Det har betydd mye, sier familiens talsmann.

Susanne ble påkjørt i Slemmestad
Foto: Privat

Harald Kronstad

Harald Kronstad er familiens talsmann.

Foto: NRK

Jenta ble påkjørt og slept under en bil i Slemmestad for snart tre uker siden. Nå takker foreldrene for all støtte og omsorg som flere tusen mennesker har gitt familien.

Fra 112 land

- De er rørt over hvor mange mennesker som har brydd seg og tatt seg tid til å skrive ord. At det er så mye hjertevarme har betydd mye for familien, forteller Harald Kronstad, familiens talsmann, til NRK.

Siden ulykken for tre uker siden, har bloggen familien opprettet hatt 180.000 besøk fra 112 forskjellige land. Mange har engasjert seg i slemmestadjentas skjebne og fulgt de daglige oppdateringene om hennes tilstand.

- Bloggen har utspilt sin rolle

13-åringen er nå i en mer langsiktig prosess mot å bli bedre, og de pårørende avslutter derfor kommunikasjonen via bloggen, sier Harald Kronstad.

- Susanne er i en rehabiliteringssituasjon med store skader. Det er en langvarig behandling. I begynnelsen var det et stort spørsmål om hun ville overleve eller ikke, det var dramatisk og traumatisk. Nå som tiden har gått er det en mer langsiktighet i det som foregår. Derfor føler vi at bloggen i stor grad har utspilt mye av sin rolle, sier Harald Kronstad.

Jenta er innlagt på Haukeland universitetssykehus hvor hun får behandling for brannskader.

13-åring slept under bil

13 år gamle Susanne ble påkjørt to ganger og slept etter en personbil i rundt fire kilometer.

Foto: NRK

Les: Susanne smiler igjen

Les også: - Merket ikke at han traff henne