Normal

Strippet 36 luksusbiler på Drammen havn

Politiet tror det er mobile vinningskriminelle som har kommet med båt. Verdier i millionklassen er stjålet.

Bil strippet på Drammen havn

Tyvene har tatt seg inn i bilene og stjålet blant annet airbag, instrumentpaneler, ratt og navigasjonsenheter.

Foto: Politiet

Natt til torsdag 12. mars tok tyvene seg inn på Drammen havn. Et område der det lagres flere tusen biler.

Der har de stjålet blant annet navigasjonsenheter, airbager og instrumentpaneler fra 36 helt nye BMWer. Ifølge politiet er det samlet sett snakk om betydelige verdier, trolig i millionklassen, som er stjålet fra luksusbilene. Det skal blant annet være stjålet fra modeller som X4, X5 og X6. Biler med en startpris på godt over en halv million kroner.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder sier det trolig er snakk om mobile vinningskriminelle, og at det er bakgrunnen for at samarbeidsprosjektet Grenseløs skal følge opp saken videre.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Vi fikk meldingen i går ettermiddag. Det som trolig har skjedd er at tyver har tatt seg inn på området til Drammen havn og tatt seg inn i lagrede BMW-biler. Der har de stjålet utstyr fra til sammen 36 biler og kommet seg av gårde med dette tyvgodset, sier politiadvokat i Søndre Buskerud politidistrikt, Ole Jacob Garder.

– Erfaringsmessig, ut ifra andre saker vi har hatt, så er det snakk om betydelige verdier. Mest sannsynlig godt over én million kroner forklarer han.

Godt bevoktet område

Det er uklart hvordan tyvene har kommet seg inn på havna, men politiet jobber ut fra en teori om de kom seg dit med båt og deretter tok seg over gjerdet.

– Dette er et låst og ganske godt bevoktet område. Vi holder alle muligheter åpne, men en sentral teori er at de muligens har kommet sjøveien og tatt seg over gjerdet. Og at de har jobbet med båten som base.

Strippet 36 biler på Drammen havn

Utstyret som er stjålet fra bilene har trolig en verdi i millionklassen.

Foto: Politiet

Han understreker at politiet tror det er flere tyver.

– I og med at det er 36 biler som er frastjålet nokså mye utstyr, så er det holdepunkter for å tro at enten har de vært veldig mange, eller så har de holdt på veldig lenge.

Ønsker tips

Politiet har gått igjennom videoovervåkningen til Drammen havn, men så langt viser ikke disse bildene mye. De ønsker derfor å komme i kontakt med bedrifter og privatpersoner i området som har kameraer som kan ha fanget opp deler av hendelsen.

– Foreløpig aner vi ikke hvem som står bak. Erfaringen i denne typen saker tilsier at det muligens er tale om det vi kaller mobile vinningskriminelle. Vi har sett den type grupperinger utføre lignende forhold tidligere, sier Garder.

Personer som har opplysninger/tips i saken bes kontakte politiet på 32 80 55 00.