Skituristene strømmer til Norge

HEMSEDAL (NRK): Antallet utenlandske vinterferieturister til Norge har økt med 32 prosent på ti år, viser tall fra NHO Reiseliv.

Hemsedal

POPULÆR FERIE: Stadig flere utlendinger legger ferien til norske fjell på vinterstid.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Vintersesongen 2015/2016 ble det registrert 1,7 millioner utenlandske overnattinger ved norske hoteller. Det er en økning på 32 prosent fra vintersesongen for ti år siden, viser nye tall fra NHO Reiseliv.

Reiselivsbedrifter ved de største skidestinasjonene som Trysil, Beitostølen, Hemsedal, Geilo, Gaustablikk og Oppdal melder alle om gode booking-tall, ifølge NHO Reiselivs undersøkelse.

Hemsedal

Skiltene i Hemsedal er på flere språk.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Vi elsker å stå på ski, vi elsker Norge. Og vi elsker spesielt Norge når været er som det er nå, sier danske Jesper Rasmussen som har tatt turen til Hemsedal.

Stor interesse

Innovasjon Norge melder også om rekordstor interesse for å besøke Norge denne vinteren og våren.

I første halvår i 2017 er det registrert 28 prosent flere bestilte flybilletter med én overnatting eller mer sammenlignet med første halvår i fjor.

Destinasjon Hemsedal melder om at hele 99,5 prosent av sengene er booket i vinterferien i uke 7 og 8. Det er likt som i fjor, men daglig leder sier et økende antall er utenlandske turister:

– Sist uke hadde vi nesten 5.500 utenlandske gjester som sto på alpinski hver dag. Det er en stor andel, sier daglig leder Richard Taraldsen til NRK.

Internasjonal trend

Veksten fra utlandet er med på å gjøre Norge til en vinterdestinasjon med et stort potensial, fastslår NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det er en trend internasjonalt med renhet og ekthet. Det at vi faktisk har snø og vinter gjør det veldig attraktivt for utlendinger å komme hit, sier hun til NRK.

De utenlandske gjestene i Hemsedal er svært fornøyde med forholdene i bakkene.

– Det er så bra bakker her, de er veldig fine å kjøre i. Jeg syns de er bedre enn de svenske bakkene, smiler svenske Samuel Andersson.