NRK Meny
Normal

Skarsfjord og Lafton trener HBK

Rune Skarsfjord og Frode Lafton er ansatt som henholdsvis hovedtrener og assistenttrener i Hønefoss BK (HBK).

Rune Skarsfjord

Tidligere Brann-trener rune Skarsfjord har takket ja til å trene HBK.

Foto: Jørgen Eide

Det skriver Hønefoss Ballklubb på sine nettsider. De to forrige trenerne, Roar Johansen og Luis Berkemeier Pimenta, sluttet tidligere denne uken.

Trener fredag

Det nye trenerteamet vil allerede fredag 6. juni lede A-lagets trening på AKA arena. På førstkommende mandag leder de hjemmelaget i 1. divisjonsoppgjøret mot Tromsdalen.

– Jeg elsker store utfordringer, og dette er en slik. Sammen med trenerapparatet, spillerne og resten av Hønefoss, blir målet å skape gode fotballopplevelser fremover. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, og heldigvis er det kamp allerede på mandag. Jeg håper vi får den støtten vi trenger for å nå målene våre, og anmoder alle som kan krype og gå om å komme på AKA arena på mandag, sier Rune Skarsfjord i klubbens pressemelding.


Brann-trener

Rune Skarsfjord var inntil i fjor høst hovedtrener for Brann der han fikk med seg Cupfinale og 4. plass i TL. Han har tidligere vært assistenttrener i Rosenborg i deres glansdager, og hovedtrener i FK Haugesund med cupfinale fra Adecco-posisjon.
Frode spilte på sin side, før han la opp grunnet skade for ett år siden, 523 obligatoriske kamper for HBK. Han har siden da hatt flere viktige oppgaver i klubben.

– Etter en, resultatmessig nedtur så langt denne sesongen, er vi svært glade for at Rune og Frode på så kort varsel sa ja til å påta seg treneransvaret for HBKs A-lag. Vi har stor tro på at de sammen med spillergruppen raskt vil klare å snu den negative trenden, sier Terje Raastad, styreleder i HBK.

Trenerprofil


– Rune og Frode er i første omgang ansatt som A-lagstrenere ut 2014. Forhåpentligvis vil de sportslige resultatene for resten av inneværende sesong bli så gode at både de og klubben ønsker å fortsette samarbeidet også i 2015, fremholder han.

Frode Lafton

Frode Lafton blir assistenttrener i Hønefoss Ballklubb.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Rune har som en av landets trenerprofiler den nødvendige erfaring og de kvaliteter som skal til for å gi HBK et nytt løft – til glede for publikum, sponsorer og alle HBKs øvrige støttespillere. Sammen med Frode, hele Ringeriksregionens aller største "fotballhelt", vil de to utgjøre et meget komplett og sterkt trenerteam, sier Rolf-Magne Walstad, sportssjef/ konstituert daglig leder i HBK.

Perfekt

– Å få denne muligheten sammen med en trener som Rune er perfekt for meg. Han har den trenererfaringen og kompetansen jeg ønsker å skaffe meg, mens jeg har en HBK-erfaring og et HBK-hjerte på størrelse med et hus”, smiler Frode med et litt stivt og hovent kne fortsatt – men med tre poeng i innsatsfylte øynene!

– Forhåpentligvis vil dagens nyhet om treneransettelsene medføre at mange flere enn på de siste hjemmekampene vil avslutte Pinsen med å se HBK-kampen mot Tromsdalen på AKA Arena på mandag kl. 18.00, sier Sportssjef og konstituert daglig leder Rolf-Magne Walstad.