NRK Meny
Normal

Seier til Mjøndalen i første seriekamp

– En blanding av sure oppstøt og kvalme.

Viktig mål

JOKER: Amahl Pellegrino startet Mjøndalens snuoperasjon i andre omgang.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– En blanding av sure oppstøt og kvalme. Det er veldig spent før første seriekamp. Slik beskrev Christian Gauseth magefølelsen før kampen.

Mjøndalens fotballherrer rykket ned fra toppserien i fjor. I kveld startet en ny sesong i første divisjon.

– Jeg tror vi er litt bedre enn vi var på samme tidspunkt i fjor. Jeg tror vi hadde hatt mer å gjøre i Tippeligaen på det nivået vi er nå enn det vi hadde i fjor. Vi har høye ambisjoner for dette året her.

– Hva har gjort dere bedre gjennom vinteren?

– Vi har tatt et tøft oppgjør med måten vi spiller fotball på. Vi har jobbet beinhardt gjennom hele vinteren med å bli mer spillende og tørre mer og vise mer mot med ballen. Nå som alvoret begynner er det spennende å se om vi klarer å vise det motet og ha ferdighetene med ballen som vi har øvd på hele vinteren, sa Gauseth.

Vegard Hansen

ROS: Trener Vegard Hansen roste spillerne etter kampen. – Jeg synes vi var bedre enn Kristiansund.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Vil tilbake til toppserien

Målet for Mjøndalens fotballherrer er å rykke rett tilbake til toppserien. I kveld viste de vinnervilje da de vant 1. divisjonskampen mot Kristiansund BK. Stillingen sto på 0–0 ved pause.

Kristiansunds Jean Alassane Mendy skåret tidlig i andre omgang, men Mjøndalen snudde kampen i løpet av omgangen. Amahl Pellegrino, Andreas Hellum og Joachim Olsen Solberg fant nettmaskene i kveld. Stillingen ble til slutt 3–1.

Joker Pellegrino?

– Totalt sett er jeg veldig, veldig fornøyd. Jeg syntes vi spilte veldig godt i første omgang selv om det var 0–0 ved pause. Vi var solide bakover og skapte mye, sa trener Vegard Hansen etter kampen.

Knapt ett minutt ute i annen omgang gikk Kristiansund opp i ledelse.

– Vi var ikke gode den første halvdelen av andre omgang, men så kommer det tre kjappe. Vi hadde gode spillere på banen og på benken. Det var totalt sett veldig bra. Jeg synes vi var bedre enn Kristiansund, sa Hansen.

Amahl Pellegrino sto for en av kveldens skåringer.

– Kommer Pellegrino til å bli joker for Mjøndalen, en som kommer til å snu kampen?

– Det er tidlig å si. Pelle er en god spiss. Han er den raskeste vi har og er en god målskårer. Grunnen til at han startet i dag var at jeg følte at han trengte litt mer plass en Kristiansund var villig til å gi oss første timen. Han er ikke noen superinnbytter. Han er en målscorer som vi kommer til å bruke når det passer. Vi har fire gode spisser minst, sa Hansen.

Mjøndalen

SNUDDE KAMPEN: Mjøndalens fotballherrer ga seg ikke før siste slutt i kampen mot Kristiansund.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK