Angrer ikke på pengebruken i russetiden

DRAMMEN (NRK): Fire av fem angrer ikke på pengene de brukte i russetiden. Noen bruker opp mot 100.000 kroner på feiringen.

Russ 2015

ANGRER IKKE: Selv om mange russ bruker mye penger på fest og moro, angrer de fleste ikke på pengebruken. (illustrasjonsfoto)

Foto: Chetan Rastogi / NRK

I en fersk undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB, svarer kun én av fem mellom 18 og 29 år at de angrer på pengene de brukte i russetiden.

Sindre Bronsta

Sindre Bronsta var bussjef for russebussen Hollyhood i 2014. Han angrer ikke på pengebruken, men påpeker at det holder med én gang.

Foto: Caroline B.Hauge / NRK

Sindre Bronsta var bussjef for bussen Hollyhood i Drammen i fjor. De var 26 gutter på bussen.

– Vi hadde et anlegg som de bruker på topp utesteder i USA.

I tillegg hadde gutta fått en egen maler fra USA til å komme å dekorere bussen innvendig. Til sammen brukte de 1,4 millioner på bussen.

– Vi endte opp på 30.000 kroner hver. Det var en morsom periode og jeg kan ikke si at jeg angrer. Det var absolutt verdt det. Du er russ en gang i livet, så jeg angrer ikke.

– Men å gjøre det igjen?

– Nei, det ville jeg ikke gjort. Det holder med en gang.

– Skjønner at mange synes det er mye penger

Jentene i Drammens-bussen Women of Marvel har svidd av 1,4 millioner kroner på årets russefeiring.

– Anlegget er utrolig bra og vi har brukt mye penger på det fordi vi ønsket at det skal være bra når vi er ute og ruller, sier Silje Løset.

Endelig russ

Jentene på russebussen 'Women of Marvel' har blant annet solgt doruller for å skaffe penger til russetiden. 1,4 millioner kroner har de brukt på feiringen.

Foto: Håvard Lior / NRK

De 22 jentene som har blitt kjent gjennom NRKs nettserie, har også trukket om setene i bussen og fått den malt av proffer. De har blant annet solgt doruller til slekt og venner for å tjene til russebussen og feiringa.

– Jeg kan skjønne at mange synes det er mye penger, men vi hadde ikke gått sammen og solgt doruller for å tjene til for eksempel en leilighet.

– De færreste angrer

Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB. Hun sier hun ser mye penger som går med blant ungdom under russefeiring.

– Av dem som jeg har snakket med ute på skolene så er det ikke uvanlig å svi av mellom 10.000 og 30.000 kroner. Men jeg hører også om og har eksempler på, at de har brukt 100.000 kroner.

Silje Sandmæl er Forbrukerøkonom i DNB.

Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB og møter ofte ungdom som bruker opp mot 100.000 kroner på russefeiring.

Foto: DNB

Men de færreste unge under 30 år angrer altså på pengene de brukte i russetiden viser undersøkelsen.

Forbrukerøkonomen er likevel sikker på at noen kan komme til å kjenne på den sure svien.

– Om et år eller to når man skal etablere seg, kan man kanskje angre. Det er mange utgifter som står og venter. Og da kan det hende man angrer fordi man gjerne skulle hatt egenkapitalen.