Full togstans mellom Drammen og Brakerøya – åpner trolig ikke før fredag

All togtrafikk mellom Drammen og Brakerøya er innstilt. Bane NOR frykter masser fra bygningsarbeid kan rase over sporet.

Buss for tog kø

KØ: Lange køer på Drammens stasjon i regnet torsdag morgen.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Fungerende kommunikasjonssjef Britt Johanne Wang i Bane NOR sier til NRK i morgentimene at man regner med at trafikken kan komme i gang igjen først ved 14-tiden fredag.

NSB har satt inn pendelbusser som går kontinuerlig mellom Drammen og Asker og Lier og Asker busser, men opplyser at reisende må regne med store forsinkelser.

Mye venting

– Vi har nærmest et rullende fortau med busser mellom Brakerøya og Drammen. Det kjører en buss mellom hvert tredje og femte minutt derfra, men det blir en del venting og flere bytte for folk som som skal til Oslo, sier Åge-Christoffer Lundeby, kommunikasjonssjef i NSB.

Togtrøbbel Drammen-Asker

KAOS: I går venta reisende lenge på beskjed om hvordan de skulle komme seg videre fra Drammen.

Foto: Chris Carlsen / NRK

Det rammer både Sørlansbanen, Bergensbanen og Vestfoldbanen.

Passasjerer mot Bergen, Stavanger og mot Vestfold blir kjørt med buss mellom Oslo S og Drammen, opplyser NSB.

Grunnen raste ut

– Det har vært arbeider i nærheten av sporet ved i Drammen stasjon. Det har ført til fare for utglidning av masser i sporet. Det er ikke trygt å kjøre tog foreløpig, sier pressevakt Olav Nordli i Bane NOR til NRK.

Innstilte tog Drammen
Foto: Anne Lognvik / NRK

Det bygges et hotell ved jernbanestasjonen og i den forbindelse skulle det presses et rør i grunnen under sporet. Dette arbeidet førte til at grunnen raste ut.

Det er ustabile masser både ved og i sporet. Bane NOR jobber med å utbedre skadene og tror stengingen kan bli langvarig.

Bane Nor, togstans Drammen-Asker

Arbeider med rørpressing under sporene har ført til rasfare. Det er Bane NOR Eiendom som bygger hotellet.

Foto: Chris Carlsen / NRK

Det blir også satt inn doble togsett fra Brakerøya mot Oslo.

Linjene som er berørt, er regiontogene Oslo S–Bergen og Oslo S–Stavanger, og linjene SF2, L12, L13, L14, L2, L21, L22, R10 og R11.

Laster Twitter-innhold