Hopp til innhold

TV-sending får nytt navn

Vi takker publikum for stort engasjement og mange gode innspill på nytt navn til TV-sendingen fra Oslo og Viken. Det nye navnet blir gjeldende fra 1. januar.

En kvinnelig programleder står i et blått NRK-TV-studio. Hun har langt, brunt hår og har på seg en blå blazer.

Amalie Fagerhaug Evjen er en av programlederne for NRKs distriktssending.

Foto: Benjamin Vorland Andersrød / NRK

Fra nyttår oppløses Viken, og fylkene Buskerud, Akershus og Østfold gjenoppstår. Derfor har NRK ønsket å endre navn på den regionale TV-sendingen som nå heter NRK Oslo og Viken.

Tidligere i høst ble det satt i gang en prosess for å finne nytt navn. Etter flere runder med ansatte og ledelse, landet NRK på noen muligheter. Disse alternativene fikk publikum mene noe om. Over 2 300 personer stemte på sin favoritt, og det kom inn over 100 kommentarer.

Les også Kva skal TV-sendinga vår heite?

Mathias Nordhus-Kristoffersen som programleder for TV-sendingen fra NRK Oslo og Viken.

Det er flott at så mange har stemt. Mange skrev også i kommentarfeltet. Der var det forslag om alt fra å beholde dagens navn til andre navneforslag. Det var også en del kritikk mot sendingen. Vi takker for både ris og ros, sier redaktør for NRK Oslo og Viken Chris Carlsen.

NRK har nå bestemt at det nye navnet på TV-sendingen blir NRK Østlandet. Det nye navnet gjelder fra 1. januar 2024.

Chris Carlsen

Chris Carlsen, redaktør i NRK Oslo og Viken, forteller at navnet blir NRK Østlandet.

Foto: Caroline Utti / NRK

Vi synes rett og slett at det er det beste alternativet. Det klinger best og gir mest mening. Vi er klar over at Østlandet som geografisk område også inkluderer Innlandet og Vestfold og Telemark. Men siden TV-sendingene der har et tydelig geografisk navn, henholdsvis NRK Innlandet og NRK Vestfold og Telemark, tror vi det går fint, sier Carlsen.

– En skikkelig diskusjon

Det er ledergruppa i NRK Oslo og Viken som har bestemt det nye navnet på TV-sendingen. NRK Østlandet fikk flest stemmer blant medarbeiderne, sammen med NRK Østlandsrevyen. Publikumsfavoritten var NRK Østlandssendingen, med NRK Østlandet på andreplass.

Vi tok en skikkelig diskusjon i ledergruppa. Her er det en forhistorie. Redaksjonen vår i Oslo og Akershus het tidligere NRK Østlandssendingen. Vi skiftet navn til NRK Stor-Oslo fordi NRK Østlandssendingen ble oppfattet som utydelig, sier Carlsen.

De regionale TV-sendingene sendes på hverdager etter Dagsrevyen og før Kveldsnytt.