NRK Meny
Normal

Oppretter minnefond for å hedre Jonas

Familien til avdøde Jonas Wendelborg Bråten oppretter et minnefond for å hedre minnet etter den avdøde 17-åringen.

Jonas Wendelborg Bråten

Jonas Wendelborg Bråten ble bare 17 år gammel. Han døde av stikkskader han ble påført på en hjemmefest i Hokksund i september.

Foto: Privat

– Det er spesielt å stå her ved minnesteinen og tenke på det korte og aktive livet som Jonas hadde, sier Arne Bråten.

Arne Bråten er farfaren til 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten som døde etter å ha blitt stukket ned på en fest i Hokksund i september. Nå oppretter familien et minnefond for å hedre 17-åringen.

Arne Bråten

Arne Bråten sier familien nå oppretter et minnefond for å hedre 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Jonas er borte, men livet må gå videre. Da er det vår oppgave å få det til å fungere – og bidra på den måten vi har mulighet til.

Vil rekruttere flere inn i gokartmiljøet

Pengene skal gå til ungdom som har lyst til å kjøre gokart.

– Det er vanskelig å ikke bli godtatt og være ensom, derfor ønsker vi å hjelpe unge som ikke finner seg til rette, sier Arne Bråten.

Jonas var en aktiv tenåring og var lidenskapelig opptatt av gokartkjøring. Han var en av Norges beste i sin aldersgruppe. Nå håper farfaren at minnefondet kan bidra til å rekruttere flere inn i gokartmiljøet.

– Med fondet kan vi bidra til at flere kan komme inn i gokartmiljøet, som vi synes er sunt og godt.

Fondet skal administreres av Jonas' pappa, stefar og krefter i det lokale gokartmiljøet.

Familien åpner hjemmet

Ungdomsmiljøet i Eiker har vært sterkt preget av det som skjedde på hjemmefesten 21. september. Familien får skryt av helsesøsteren i Øvre Eiker for måten de har taklet situasjonen på.

Les: Jonas' bestefar ber om forsoning til jul

Britt Håkonsen

Helsesøster Britt Håkonsen berømmer familien.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Jeg vet at familien har vært veldig viktig for ungdommene. Flere av ungdommene er ofte hjemme hos foreldrene hans. De har åpnet huset, og det har vært en god støtte for ungdommene. Jeg synes det er stort gjort, sier helsesøster Britt Håkonsen ved helsestasjon for ungdom i kommunen.

83 år gamle Arne Bråten sier at et minnefond vil være en god trøst. Han står ved barnebarnets grav, slik han gjør nesten daglig, og snakker til 17-åringen.

– Det har vært vemodig Jonas, men vi skal forsøke å få livet til å gå videre. Slik som du sa det så mange ganger, at vi skal ha det bra.