Mener drapet var planlagt, utvider siktelse

Politiet har utvidet siktelsen til overlagt drap for mannen i 30-årene fra Lier som er siktet for å ha tatt livet av moren sin.

Drap Lier

DRAP: Politiet undersøker huset der en kvinne i 60-årene ble drept i april.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Siktelsen er endret fra forsettlig til overlagt drap, fordi vi mener drapet var planlagt, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen.

Det er forklaringene til mannen og etterforskning som gjør at siktelsen er utvidet.

Mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen i april. Det var mannen selv som varslet politiet om at moren lå død i huset.

Kvinnen er sendt til obduksjon og før den endelige rapporten foreligger ønsker ikke politiet å si noe om hvordan hun døde. Om det er brukt våpen, eller eventuelt hva slags.

– Vi vil vente med å si noe om dette, til nå har vi kun den foreløpige obduksjonsrapporten.

Godtar videre fengsling

Fredag 20. mai fremstilles mannen for videre fengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll.

– Han har godkjent videre fengsling, derfor avgjøres fengslingen som såkalt kontorforretning i tingretten.

Mannen har ifølge Reinertsen også godtatt brev- og besøkskontroll.

Gjenstår noe etterforskning

Statsadvokaten har bestemt at mannens psykiske helse skal undersøkes. Knut-Petter Sætre Langlo, psykolog spesialist og psykiater Terje Tørrissen er oppnevnt som sakkyndige.

– Vi håper at disse undersøkelsene kan være ferdige til fellesferien, sier Reinertsen.

Mannen har tidligere erkjent de faktiske forholdene. I den forbindelse sa hans forsvarer Andrea Wisløff til NRK at han utover det ikke hadde tatt stilling til skyldspørsmålet.

Det gjenstår noe etterforskning før saken kan sendes til statsadvokaten som tar ut tiltale, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen. Blant annet gjenstår det noen avhør og videre etterforskning.

– Vi ønsker å kartlegge mannens bevegelser i tida før kvinnen ble funnet død og vi skal avhøre en del personer i mannens omgangskrets.

En mann som var tilstede i huset er avhørt. Han lå og sov. Reinertsen sier han er i familie med siktede, men ønsker ikke å uydype dette.

Kvinne funnet død i Lier

Funnet: Kvinnen ble funnet død i dette huset i Lier.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK