NRK Meny
Normal

Mener de låner ut for få spillere

DRAMMEN (NRK): Strømsgodset-treneren mener talentene har bedre av å spille på et lag som kjemper om noe, ikke sitte på benken i eliteserien.

Bjørn Petter Ingebretsen

Bjørn Petter Ingebretsen er opptatt av at de unge talentene får riktig «matching». Det betyr også at noen kan bli utlånt.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– I mitt hode så låner vi ut altfor lite spillere, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen, før han utdyper:

– Jeg mener at mange av de unge og fremadstormende har bedre av å være i en klubb og et førstelag som er med og kjemper om noe, enn å sitte på benken på A-laget og spille betydningsløse 2. divisjonskamper.

Kan ikke forvente store talenter

Iver Fossum og Martin Ødegaard

Iver Fossum og Martin Ødegaard gjorde det begge to så bra i Strømsgodset, at de ble solgt til utlandet. Ingebretsen sier klubben ikke kan forvente at det årlig kommer talenter av den typen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset har etter opprykket til eliteserien i 2006, satset mer og mer på ungdommen. De siste sesongene har talentarbeidet virkelig betalt seg, og klubben har blant annet solgt spillere som Martin Ødegaard til Real Madrid, Iver Fossum til Hannover og Gustav Wikheim til Gent.

– De er noe utenom det vanlige. Man kan ikke forvente å få slike talenter hver sesong, sier Ingebretsen, og legger til:

– Nå så jeg en oversikt på alderssammensetning av troppene, og da var vi faktisk eldst. Så ting har snudd litt igjen. Men for meg handler det ikke om å være eldst eller yngst. Vi skal gi en del unge spillere muligheten.

Tilbake til det gamle

Han mener klubben forsømte den jobben etter at de ble seriemestere i 2013.

– Jeg føler det slik. Vi skulle leie inn spillere og hente inn spillere. Det var viktigere enn å få frem våre egne. Nå føler jeg at vi er litt mer tilbake på det gamle. Det er unge spillere som skal få lov til å spille, forklarer Ingebretsen.

spørsmål om hvem han tror står foran sitt store gjennombrudd denne sesongen, valgte han ikke å peke på noen av de unge nykommerne, men på Martin Rønning Ovenstad og Tokmac Nguen.

Mjøndalens Tokmac Nguen i duell med Karol Mets

Tokmac Nguen er et av eksemplene til Ingebretsen. Forrige sesong var Nguen på utlån til Mjøndalen. Denne sesongen er han en av spillerne Ingebretsen tror kan slå gjennom for Strømsgodset.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Løpende vurdering

Treneren har allikevel tro på spilletid for flere unggutter.

– Av dem som er yngre har vi jo Gjerstrøm og Bredeli som er i troppen vår, som også har tatt steg i vinter og er gode fotballspillere, sier Ingebretsen.

Men, han er også klar på at om unggutta ikke får god nok «matching» i Strømsgodsets A-tropp, så må de lånes ut.

– Det er en løpende vurdering hele veien, selvfølgelig. Ser vi at, for eksempel Gjerstrøm, ikke får spille, så må vi låne ut han, avslutter Ingebretsen.