Redaktør: – Dette blir en tung dag

Det var nok flere enn redaktøren som fikk seg en overraskelse da de slo opp på side fire i torsdagens utgave av Lierposten. Artikkelen krevde litt spesielle språkferdigheter.

Lierposten-artikkel på latin

Overskrift og bildetekster var forståelige i artikkelen, men selve teksten var det nok flere som slet med å tolke.

Foto: Faksimile fra Lierposten

– Det jeg tenkte da var: «Hvordan er det mulig? Hva har skjedd?», sier redaktør i Lierposten, Pål A. Næss, før han legger til:

– Og så tenkte jeg at dette blir en tung dag.

Artikkelen på side fire i torsdagens avis er skrevet på latin. Redaktøren forteller at han klarer å se humoren i det som har skjedd.

– Men samtidig er det sånn at når man som redaktør ikke leverer et fullverdig produkt, så er det både kjedelig og litt alvorlig. Men jeg klarer å se humoren i det, humrer Næss.

– Men jeg lurer fortsatt på hvordan det er mulig, undres han.

Sendt med vanlig tekst

Lierposten ble ifølge redaktøren produsert på helt vanlig måte onsdag kveld, selv om de slet med noen tekniske problemer.

– Da vi sendte det fra oss så var det vanlig redaksjonell tekst der. Ett eller annet har gått feil fra våre hender og til trykkeriet, forklarer Næss.

Han forteller at saken, som nå er tilgjengelig på bokmål på avisens nettsider (ekstern lenke), handler om en svært omtalt sak i kommunen

– Det skulle handle om en omstridt sak på Tranby i Lier, vedrørende et utbyggingsområde. Det var en bakgrunnsinformasjon før den kommer til politisk behandling, sier redaktøren.

– Men er du sikker på at det ikke er det den handler om. Det står jo på latin?

– Jeg måtte jo ta Google Translate fra latin til norsk, og det som kom ut da er nesten like latin. Det er vanskelig å få en sammenheng i hva som egentlig står, men jeg tror det bare er sammensatt av en rekke latinske ord i en passe uforklarlig sammenheng, sier han og legger til:

– Og det er jeg egentlig glad for. Jeg var redd for hva det kunne stå der. Det kunne jo vært hva som helst, ler han.

Lierposten-artikkel på latin

På Lierpostens nettside omtaler redaktøren det hele som «en uforklarlig teknisk feil».

Foto: Faksimile fra Lierposten

Har fått mange telefoner

Han er åpen for at dette er en brukerfeil, og sier at de nå vil gå igjennom rutinene for å unngå at dette skjer igjen.

– Jeg vil helst ikke oppleve dette igjen. Det er mange som har ringt i dag, og mange ler og humrer. Det er fint at folk engasjerer seg, men vi håper jo ikke at det skjer igjen, avslutter han.