NRK Meny
Normal

Lengre saksbehandlingstid

HØNEFOSS (NRK): Saksbehandlingstiden øker ved Nordre Buskerud politidistrikt. Politimesteren kan ikke love at de kommer til å behandle saker raskere.

Sidsel Hammer

På en pressekonferanse la politimester Sidsel Hammer fredag fram tallene for kriminalitetsutviklingen i Nordre Buskerud.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Torsdag ble tallene for anmeldte forbrytelser i 2014 lagt fram for hele landet. Fredag holdt Nordre Buskerud politidistrikt en pressekonferanse, der de presenterte den lokale utviklingen.

Statistikken viser at saksbehandlingstiden ved Nordre Buskerud har økt fra 2013. Da brukte politiet 102 dager i gjennomsnitt for hver sak de behandlet, men i 2014 var tiden økt til 129 dager.

Det er litt høyere enn gjennomsnittet i landets politidistrikter, som er på 124 dager.

Samtidig er saksbehandlingstiden vesentlig dårligere enn Søndre Buskerud, som var best i landet med 86 dager.

– Det er to vidt forskjellige distrikter. I Søndre har de 22 jurister, mens i Nordre har vi sju. En del jurister med lang erfaring sluttet dessuten hos oss i fjor, så vi har måttet rekruttere nye, sier politimester Sidsel Hammer.

Les også: – Kriminaliteten flytter seg til den digitale verden

Hammer berømmer nabodistriktet i sør, men lover samtidig at de skal gjøre det som er mulig for at saksbehandlingstiden ikke skal øke i Nordre Buskerud.

– Jeg tror ikke vi kommer til å bruke noe særlig mindre tid på å behandle sakene, fordi vi kommer til å ta tak i alle de gamle sakene våre. Det er viktig å få ryddet opp nå, før vi eventuelt blir slått sammen med andre i et større politidistrikt, sier Hammer.