NRK Meny
Normal

– Vi er sterkt preget av dette

DRAMMEN (NRK): De ansatte i byggesaksavdelingen i Drammen kommune er sterkt preget etter at de i går fikk vite at en kollega er korrupsjonssiktet.

Siri Karlsen, hovedtillitsvalgt for NITO i Drammen kommune.

Siri Karlsen fikk en ganske annerledes dag på jobb i går. Hun er hovedtillitsvalgt for NITO i Drammen kommune. Det er den største fagforeningen blant de ansatte i byggesaksavdelingen.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Det forteller Siri Karlsen som er hovedtillitsvalgt for NITO i kommunen. Fredag ble en kollega i byggesaksavdelingen varetektsfengslet for fire uker, siktet for å ha tatt betalt for å godkjenne byggesøknader.

– Det er veldig trist. Det er trist for kommunen, det er trist for byggesaksavdelingen, og det er trist for alle dem som er berørt av dette. Samtidig blir man lei seg, sint og frustrert, sier hun.

Vonde dager på jobb

Siri Karlsen har lagt to vonde dager bak seg. Mandag morgen ble hun og hennes kolleger informert om at en som de jobber sammen med hver dag var siktet og varetektsfengslet for korrupsjon før helgen. De er cirka 20 ansatte i byggesaksavdelingen.

– Det er ganske uvirkelig.

Karlsen forteller at det var en tøff dag mandag da de ble orientert om korrupsjonssaken.

– Men vi har også noen tøffe uker foran oss. Vi har en jobb å gjøre fremover. For nå skal vi gjenoppbygge tilliten til avdelingen. Vi må også gå gjennom saker sammen med kommunerevisjonen. Nå er det viktig at vi står sammen for å vise at folk kan stole på byggesaksavdelingen i Drammen, sier Karlsen.

Kommuneansatt etterforskes for korrupsjon

Fredag ble kvinnen pågrepet og varetektsfengslet for fire uker.

Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK

Tror folk mister tilliten

For når slikt skjer, tror Siri Karlsen at folk mister litt av tilliten til avdelingen som hver dag behandler byggesaker og byggesøknader for folk i Drammen.

Siri Karlsen forteller at hun og kollegene snakker mye om det som har skjedd og tiden de nå skal gjennom.

– Det er viktig at vi snakker om det, og at vi nå står sammen.

– Kan dere skjønne at mange tenker hvordan er det mulig at dette kunne skje?

– Det forstår jeg veldig godt at mange tenker. Det er heller ikke godt for oss som jobber her å forstå det.

Siri Karlsen forteller at de ansatte får hjelp fra bedriftshelsetjenesten.

– For meg er det viktig å bare være til stede, være et medmenneske for mine kolleger og følge opp dem som har behov for det, sier Karlsen.