NRK Meny
Normal

Klassekamerater ble vitne til dødsulykke

En 14-åring fra Lier ble påkjørt av en lastebil da klassen hans var på sykkeltur i Drammen. Pårørende og medelever blir ivaretatt av kommunens kriseteam.

Dødsulykke Holmenbrua i Drammen

KRYSS: Ulykken skjedde ved denne rundkjøringen mellom Holmenbrua og Strømsøbrua. Disse går under E18 i Drammen.

Foto: Vegard Aas / Presse 3.0

Nødetatene rykket ved 9-tiden ut til Holmenbrua i Drammen etter ulykken.

– En syklist er påkjørt av en lastebil og har dessverre omkommet, sier Øyvind Aas, sjef ved Drammen politistasjon.

Like før klokken 13 bekrefter politiet at den omkomne er en 14 år gammel elev fra en ungdomsskole i Lier. Han var på sykkeltur med rundt 20 medelever over Holmenbrua da han ble påkjørt. Guttens pårørende er varslet.

Sykler på bergingsbil etter dødsulykke ved Holmenbrua

KLASSETUR: Nærmere 20 elever fra ungdomsskolen i Lier syklet mot Drammen sentrum da 14-åringen ble påkjørt fredag morgen.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Det skal ikke være flere fysisk skadde, men kommunenes kriseteam i Lier og Drammen er koblet inn for å ivareta de involverte.

Aas opplyser at politiet er i ferd med å følge opp vitner til ulykken og pårørende til avdøde. I tillegg gjør de tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

Høvik skole i Lier vil holde åpent frem til klokken 20 fredag kveld. Skolen vil også være åpen mellom 12 og 16 både lørdag og søndag.

Laster Twitter-innhold

– Tragisk hendelse

Rektoren ved ungdomsskolen sier til NRK at de nå gjør alt de kan for å ivareta de berørte.

– Det er en tragisk hendelse som går dypt inn på alle involverte. Det viktige for oss er å ivareta alle involverte og sørge for at alle får nødvendig hjelp og oppfølging, sier rektoren.

– Psykososialt kriseteam ivaretar elever, foresatte og lærere som har vært involvert. Elever på skolen er ivaretatt av sine lærere. Vi har informert andre foreldre via sms og telefon, og holder et informasjonsmøte på skolen, forteller rektoren.

Stengt vei

Politiet jobber med å etterforske omstendighetene rundt ulykken. Riksvei 282 ved Holmenbrua er stengt, men brua åpnes for biler fra Brakerøya med ærend på Holmen.

– Det blir ikke fremkommelig her i umiddelbar fremtid, sier Aas.

Minnestund på ulykkesstedet

Det blir holdt minnestund på Holmenbrua mellom 19 og 20 fredag kveld. Både Holmenbrua og Strømsøbrua vil være stengt i begge retninger mens minnestunden pågår.

Undersøker lastebil etter dødsulykke ved Holmenbroen

ETTERFORSKER: Politiet undersøker lastebilen som var involvert i ulykken.

Foto: Chetan Rastogi / NRK