Holder skolen åpen

Høvik skole holder åpent både fredag, lørdag og søndag etter at en av skolens elever ble påkjørt av en lastebil og døde.

Høvik skole i Lier

Flagget vaiet på halv stang ved Høvik skole fredag ettermiddag.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Dette er en dypt tragisk hendelse, og min medfølelse går til alle som er berørt. Det er også det stemningen er preget av på skolen, forteller ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal.

Det var ved 9-tiden fredag morgen at en syklist ble påkjørt av en lastebil på Holmenbrua i Drammen.

Dødsulykke Holmenbrua i Drammen

Den 14 år gamle gutten ble påkjørt av en lastebil på Holmenbrua i Drammen.

Foto: Vegard Aas / Presse 3.0

– En syklist er påkjørt av en lastebil og har dessverre omkommet, sier Øyvind Aas, sjef ved Drammen politistasjon.

Ved 13-tiden bekreftet politiet at det var en 14 år gammel gutt som var elev ved Høvik skole. Han var på sykkeltur med rundt 20 medelever da han ble påkjørt.

– Hvordan er elevene som var med på sykkelturen tatt hånd om?

– Alle skal få prate med noen

– De er ivaretatt av psykososialt kriseteam i Lier kommune. Teamet har vært til stede på skolen i hele dag for ivareta elever, lærere, andre ansatte på skolen og foresatte.

– Hva med de elevene som ikke var med på turen, men som er medelever av gutten?

– De er også tatt vare på av helseteamet. Elevene har også fått informasjon fra lærerne sine i klasserommene, forteller ordføreren.

Skolen er åpen fredag ettermiddag og kveld helt til klokken 20. Den vil også holde åpent både lørdag og søndag fra 12–16 slik at alle som vil kan samles der. Det vil være psykososialt helseteam på plass når skolen holder åpent.

– De vil være der for å prate med dem som har behov for det. Det er ingen spørsmål som er for små og alle vil få mulighet til å snakke med noen.

Minnestund på ulykkesstedet

Det blir holdt minnestund på Holmenbrua mellom 19 og 20 fredag kveld. Både Holmenbrua og Strømsøbrua vil være stengt i begge retninger mens minnestunden pågår.