Jakter på rullestoler og utstyr som forsvinner

DRAMMEN (NRK): På Drammen sykehus brukes mye tid på å lete etter rullestoler og annet utstyr som forsvinner. Nå vurderes et sporingssystem for å ha bedre oversikt.

Ansatte må ofte lete etter prekestoler og rullestoler som stadig blir forlatt ulike steder.

HENSATT: Prekestoler og rullestoler blir stadig forlatt ulike steder på sykehuset og fører til mye frustrasjon.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Det er rullestoler på huset, men vi må ofte lete litt. Det skal være en base slik at alle som kommer til vestibylen, og trenger rullestol til røntgen eller andre avdelinger, skal få det.

Det forteller Siri Heggelund og Mai Bente Myrvold, som jobber på avdelingen der fysioterapeutene holder til.

Avdelingssjef Mai Bente Myrvold (til venstre) og seksjonsleder Siri Heggelund (til høyre) ved avdel

Avdelingssjef Mai Bente Myrvold (til venstre) og seksjonsleder Siri Heggelund (til høyre) ved avdeling for fysioterapi ved Drammen sykehus.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Systemet for vedlikehold, rengjøring og oppbevaring av rullestoler etter bruk har blitt bedre de siste årene forteller de, men det er krevende å holde oversikt på et stort sykehus.

– Ja, det handler jo om logistikk, for vi har nok utstyr. Men det er mange som bruker det, så det å finne gode måter å ha oversikten hele tiden er utfordrende.

– Har nok utstyr

I dag er det cirka 50 rullestoler ved Drammen sykehus, og det skal være nok ifølge avdelingen som har ansvaret for hjelpeutstyr som pasientene trenger.

Alt utstyr merkes med sykehusets navn. Men det brukes mye tid til å lete etter utstyr som rullestoler og til å få dem tilbake der de hører hjemme, sier avdelingssjef for eiendomsdrift i Vestre Viken helseforetak Jon Hoff.

Nå vurderes det å investere i et sporingssystem.

– Vi jobber med å prøve ut forskjellige typer sporing som kan gjøre at vi kan finne igjen rullestoler og utstyr både inne på sykehus og i nærområdet.

Og da kan det kanskje bli slutt på å måtte lete etter utstyr som dukker opp helt andre steder enn på sykehuset.

Som på Bragernes torg i Drammen, eller på rehabiliteringsinstitusjoner i andre kommuner.

Les også : Sykehus reserverer seg mot Pokémon GO