NRK Meny
Normal

Jakter på drømmehytta i høstferien

Det vrimler av hytter som skal selges i høstferien. Målet er å få på plass drømmehytta før vintersesongen.

Geilo

Mange bruker høstferien til å finne drømmehytta.

Foto: Gunnar Grimstveit

Mens mange nyter ferietid og rolige dager i høstferien har Øystein Embretsen det travelt i høstferien. Svært travelt. Han er megler hos Eiendomsmegler 1 i Hemsedal og har dagene fylt opp med hytter og ferieleiligheter som skal selges.

Han viser oss en ferieleilighet i Grøndalen i Hemsedal. Leiligheten er på 84 m² og koster litt over 2,5 millioner kroner.

– Dette er en typisk ferieleilighet som mange vil ha, sier Embretsen. Han forteller at det er svært mange som har råd til hyttene og leilighetene under 3 millioner, de går unna som varmt hvetebrød.

Høstferie er visningstid

Hyttesalg i høstferien

Eiendomsmegler Øystein Embretsen har hatt flere interessenter på hytta i bakgrunnen til tross for en prislapp på drøyt 10 millioner kroner.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Mange trekker til fjells i høstferien. Embretsen bruker dagene til å kjøre kunder rundt til de forskjellige fritidseiendommene for å vise dem hva Hemsedal har å by på. Han forteller at det viktigste er å selge inn destinasjonen først, deretter finner han drømmehytta til kunden.

– Mange bruker ferien til å sondere og finne seg hytta de ønsker å kjøpe. Målet er å finne hytte før vintersesongen for alvor setter inn, sier han.

Det betyr at det kan haste, for i Hemsedal åpner skisenteret allerede i slutten av oktober.

Friskmelder hyttemarkedet

Han forteller at det er mange som er interessert i hyttene på fjellet. Bare i Buskerud er det per dags dato 713 hytter til salgs. Det har en god stund gått tregt med hyttesalget til fjells, nå mener Embretsen at markedet er i ferd med å friskmeldes. Han opplever at interessen for hyttene denne høstferien er større enn på lenge.

– Hittil i år har vi solgt over 200 eiendommer i Gol og Hemsedal, det er flere enn på lenge, sier han.

Dette antallet er nær salgsnivåene i 2004–2007 hvor det ble solgt mange fritidseiendommer.

LES OGSÅ:

Mange vil ha store hytter

Selv om de aller fleste er interessert i en hytte til under 3 millioner kroner, er også markedet for dyre hytter blitt bedre i 2014. Denne høsten mener Embretsen at han vil klare å selge flere dyre hytter enn på lenge.

– Det tar som regel litt lengre tid å selge de dyre hyttene, men vi har hatt flere på visning og det virker svært lovende, sier Embretsen.

– Renta er trolig på vei ned, og det merker vi at påvirker kundene våre. Flere tar seg da råd til drømmehytta, forteller han.

Han forteller at hytter med utedo er helt ut og at folk flest vil ha komfort. Aller helst vil de ha bredbånd også, avslutter Embretsen.