Irritert over å bli måkt inne?

– Jeg skjønner at det er irriterende, men trafikksikkerhet og fremkommelighet kommer foran bekvemmelighet.

Snø i gate

KJEDELIG: Mange bileiere og huseiere har måttet bruke tid på å måke seg ut de siste dagene.

Foto: Karin Grønn Madshus / NRK

– Jeg skulle ønske at de var her litt oftere. I går kom de klokka 12 og da var det mye snø både på parkeringsplassen og i gata, men vi bor jo i Norge så vi må jo regne med at det kommer snø, sier Kjersti Ludvigsen.

Hun står i gata i et boligområde i Drammen sentrum og børster av bilen. De som bor her opplever innimellom at de må måke seg ut fra parkeringsplassene når brøytebilen har kjørt forbi.

For noen av dem som bor her ble det ekstra trøblete da det verste snøfallet kom for noen dager siden.

– En av naboene jobbet sent på kvelden og skulle tidlig ut igjen på morgenen. For henne ble det vanskelig å komme inn og ut av gata her, forteller Ludvigsen.

Kjersti Ludvigsen

KUNNE KOMMET OFTERE: Kjersti Ludvigsen mener brøytemannskapene skulle ha brøytet oftere, men mener vi må regne med at det kommer snø når vi bor i Norge.

Foto: Elias Wilthil / NRK

Skyver snøen på privat eiendom

– Noen klager på at de må måke på nytt. Jeg skjønner at det er irriterende, men trafikksikkerhet og fremkommelighet kommer foran bekvemmelighet, sier Bjørn Larsen, prosjektleder i veiavdelingen i Drammen kommune.

Når det blir mye snø på kort tid er det trangt og få steder å gjøre av snøen for brøytemannskapene. På grunn av henvendelser fra publikum har Drammen kommune nå gitt ut informasjon på sine nettsider om hvorfor det brøytes snø inn på privat eiendom.

Larsen påpeker at det ikke er veldig mange klager.

– De fleste som klager er misfornøyde med den utførte jobb. Helst skal snøen være ferdig brøytet før den kom ned, sier han.

Snø

MYE SNØ: Snøfallet de siste dagene har ført til at mange har måttet måke seg ut fra eiendommene sine.

Foto: Karin Grønn Madshus / NRK

Måker ut i veien

Det forekommer tilfeller der snøen måkes ut i veien av huseiere.

«Av hensyn til fellesskapet ber vi imidlertid om at grunneierne bare flytter denne snøen til andre steder på egen eiendom, ikke ut igjen på fortauet eller ut i kjørebanen» oppfordres det på kommunens nettsider.

– ifølge veiloven kan fire meter fra den offentlige veien disponeres av veiholder slik at det skal være mulig å drifte den offentlige veien, opplyser Larsen.

I praksis betyr dette at snøen kan måkes inn på private eiendommer.