Hopp til innhold

Omstridt kreftvideo tildelt internasjonal pris

Musikkvideoen der åtte kreftsyke kvinner danser til "Call on me", gikk helt til topps i det prestisjetunge European Excellence Awards i Paris.

Prisen ble gitt under European Excellence Awards i Paris torsdag, og er kjent som PR-bransjens eget Europa-mesterskap.

Musikkvideoen som viser åtte kreftsyke kvinner gjenskape dansen til poplåten "Call on me" er omdiskutert. I høst ble musikkvideoen kritisert for å være kjønnsdiskriminerende av førstelektor Runi Børresen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Runi Børresen

Runi Børresen er en av de fremste ekspertene på spiseforstyrrelser.

Foto: Privat

– Jeg tviler ikke et sekund på at kvinnene har hatt det gøy under innspillingen og at de får utbytte av å bygge opp selvtilliten, men det handler om hvilke signaler videoen sender ut til alle grupper, sa Børresen til NRK i høst.

Børresen klaget også videoen inn til Forbrukerombudet for kjønnsdiskriminerende reklame.

Les også: Kaller kreftvideo kroppshysteri

– Enorm støtte

Helle Aanesen og Grete Waitz

Helle Aanesen, leder i Aktiv mot kreft, setter stor pris på anerkjennelsen. Her sammen med Grete Waitz.

Foto: Aktiv mot kreft

Det er Aktiv mot kreft og kommunikasjonsbyrået Trigger som står bak musikkvideoen.

– Det blåste tidvis friskt i høst, men vi var aldri i tvil om at det arbeidet vi gjorde var viktig for saken. Vi opplevde en enorm støtte hele veien, og de resultatene vi har oppnådd viser at nordmenn har forstått at fysisk aktivitet er et av de viktigste virkemidlene for å leve best mulig med kreft, sier Helle Aanesen, leder i Aktiv mot kreft i en pressemelding.


European Excellence Awards får hvert år inn rundt 2000 bidrag som blir vurdert av 30 av de fremste kommunikasjonsekspertene i Europa.