Innser nederlaget

En skuffet Laila Gustavsen innser at plassen på Stortinget er historie.

Laila Gustavsen

Laila Gustavsen innser valgnederlaget.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Arbeiderpartiet i Buskerud ser ut til å gjøre et langt dårligere valg enn hva de hadde håpet på. De mister så mye stemmer at Laila Gustavsen fra Kongsberg mister stortingsplassen sin, selv om de er Buskeruds største parti.

– Hvis det endelige resultatet blir slik som de foreløpige tallene er, så er jeg ute og må finne noe annet å gjøre, sier Gustavsen.

Se video:

Brutal virkelighet

Hun har vært stortingsrepresentant de fire siste årene. Før det var hun statssekretær for Stoltenberg-regjeringen i fire år.

– Jeg har hatt fantastiske år som stortingsrepresentant. Men så er det sånn at den ene dagen er man inne, og den andre er man ute. Det kan jo virke brutalt, men nå skal jeg bruke litt tid på finne ut hva jeg skal bruke hverdagene til videre, sier en skuffet Gustavsen.

Allerede da de første prognosene ble kjent klokken 21 på valgkvelden var det lite jubel å spore på Arbeiderpartiets valgvake.

Skal rydde ut av stortingsleiligheten

– Jeg har jobba for å få fire nye år med Jens Stoltenberg som statsminister. Men folk vil det annerledes, sier hun.

Gustavsen forteller at hun har brukt store deler av valgdagen til å forberede seg på at hun risikerte å stå uten stortingsplass etter valget. Nå ser det ut til at det blir slik.

– I morgen skal vi evaluere valgkampen i Buskerud Arbeiderparti. Så skal jeg til Oslo for å rydde ut av kontoret og leiligheten min før jeg skal ta en ukes ferie i Spania, sier hun.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Valgresultat 2013 for Buskerud» i nytt vindu