Hopp til innhold

Hytteboom på Vegglifjell

VEGGLIFJELL (NRK): Antallet hytter på hele Vegglifjell passerte 2.000 i fjor. Og flere hytter er på gang.

Kjetil Heitmann og Ragnvald Mykstu på Vegglifjell

FORNØYDE: Flere, både nye og eldre lokale firmaer er delaktive i utbyggingen av hytteområdene på Vegglifjell. På bildet er planlegger Kjetil Heitmann (t.v.) sammen med grunneier Ragnvald Mykstu.

Foto: Gunnar Grimstveit

I 2016 ble det godkjent hele 70 nye hyttetomter i området, som ligger på grensen mellom Telemark og Buskerud. Og flere er under planlegging.

Det har gått usedvanlig raskt å få på plass hyttene, sier planlegger Kjetil Heitmann:

– Det feltet vi står i nå, Killingdalen Sør, det begynte vi å planlegge for seks og et halvt år siden. Det er 84 hytter, og i dag er feltet over halvveis utbygd. Det har virkelig gått unna oppi her, sier han og berømmer Rollag kommune for et godt samarbeid.

Nei til fabrikkstrøk

Flere, både nye og eldre lokale firmaer er delaktive i utbyggingen av hytteområdene på Vegglifjell, sier grunneier Ragnvald Mykstu.

– Området blir veldig fint ved at det er veldig mange aktører. Jeg liker ikke fabrikkstrøk. Det må være forskjellige typer, fastslår han.

– Forelsket i området

Rune Holtan fra Sande i Vestfold er blant dem som har hytte på Vegglifjell.

– Vi var på hyttevisning, så forelsket vi oss i området. Vi så også at det var nært å kjøre fra bopelen vår, og det var årsaken til at vi havnet akkurat her, forteller han.

Vegglifjell hytter

RASK VEKST: I 2016 ble det godkjent hele 70 nye hyttetomter i området.

Foto: Gunnar Grimstveit

Det er langt rimeligere å kjøpe hytte på Vegglifjell enn på Geilo eller i Hemsedal, ifølge planlegger Kjetil Heitmann:

– Vi ser at prisene her også krabber oppover, så det er nok fortsatt en god investering å bygge hytte på Vegglifjell. For ned mot 2 millioner kroner kan du få en liten hytte på festetomt, mens de dyreste går for over 5 millioner. Så vi har noe for alle prisklasser.