Hopp til innhold

Buskerudhistorier kan vinne priser

Tre historier fra NRK Buskerud kan vinne priser for 2023. Dette er buskerudhistoriene som er nominert til «Årets Mediepriser» for 2023.

Historier fra Buskerud nominert til årets mediepriser for 2023

Tre historier fra NRK Buskerud er nominert til mediepriser.

Foto: Caroline Utti

Det er Mediebedriftenes Landsforening, MBL, som står for kåringen. MBL er mediebedriftenes bransje- og utgiverorganisasjon. Totalt er NRK Buskerud nominert til fire priser.

Det er egentlig en helt vill prestasjon av en såpass liten redaksjon som vår, sier distriktsredaktør i NRK Buskerud Chris Carlsen.

Chris Carlsen

Distriktsredaktør i NRK Buskerud, Chris Carlsen, er stolt over nominasjonene.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

To fra Buskerud

I kategorien «Årets lokale historie» finner vi to historier fra Buskerud. En sommerdag i 2019 krysser en familie på fire en jernbaneovergang. Det er den siste dagen av ferien i Danmark. Dagen da familien på fire ble til to er nominert i «Årets lokale historie».

Marthe og Julie i senga

Da fire ble to

Foto: Caroline Utti

Historien kan også høres som podkast.

Det samme er historien om Sindre. Kjendissønnen og den tidligere Ex-on the Beach deltakeren fortalte 16. desember i fjor om hvordan han kom seg ut av et liv med rusavhengighet. Og hvordan den tidligere politimannen Ronny ble en viktig hjelper.

Det er totalt fem nominerte i kategorien.

Fra kennel til musikalscenen

I februar i 2023 sto omplasseringshunden Jerry på scenen. Den 9 år gamle golden retrieveren gikk fra et liv på kennel til å spille rollen som Sandy i musikalen Annie.

Jerry i rampelyset på hovedsscenen

Jerry på hovedscenen

Foto: Caroline Utti / NRK

Jerry er nominert til «Årets magasinfoto».

Ekstremvær

Vi ikke kommer oss ikke unna flom og uvær når fjorårets nasjonale nyhetsdekning skal oppsummeres. Ekstremværet Hans sine herjinger i Buskerud høsten i fjor preget nyhetsbildet i lang tid. Flere redaksjoner i NRK, deriblant Buskerud, er nominert for dekningen av ekstremværet på Østlandet under Hans.

Seks nominasjoner til Hallingdølen

Også avisa Hallingdølen kan få priser under utdelingen. Avisa er blant annet nominert til «Årets mediehus», i konkurranse med blant annet VG, og «Årets lokale nyhetsnettsted».

Prisene deles ut i Bergen 2. mai.

Les sakene som er nominert her:

Les også Kan livet bli bra igjen når det verste har skjedd?

Kim Andre Nielsen og sønnen Benjamin

Les også Sønnen til hoppsjefen rusa seg nesten til døde. Hjelpen kom fra uventet hold

Sindre Bråthen