NRK Meny
Normal

Håper å kjempe i toppen

HØNEFOSS/DRAMMEN (NRK): Hønefoss har ikke tapt en eneste kamp på et halvt år. Men klubbens ledere tror stallen er for tynn til å kjempe om opprykk.

Hønefoss er klar for en ny fotballsesong

Med få spillere i troppen blir sesongen utfordrende for Hønefoss som håper å kjempe i toppen av førstedivisjon.

Foto: Nicolai Delebekk / NRK

– Vi har 17 spillere, men en av dem er skadet kanskje hele sesongen, så da er vi på 16 og det er litt for lite for førstedivisjon, sier trener Rune Skarsfjord.

Rune Skarsfjord

Rune Skarsfjord reddet Hønefoss fra nedrykk og håper klubben skal kjempe i toppen av 1. divisjon utover i 2015-sesongen.

Foto: Marit Hommedal / NTB/Scanpix

Hønefoss berget plassen i fotballens nest øverste divisjon i fjor, selv om laget tapte 1–3 for Skeid i den siste seriekampen. Nå trenes det for fullt mot sesongens første kamp borte mot Follo på Ski stadion 6. april.

Må bruke juniorspillere

Selv om klubben ikke har tapt en kamp på et halvt år, mener Rune Skarsfjord det blir vanskelig å være stabilt gode når troppen bare teller 16 friske mann.

– Vi må være litt forsiktig, men samtidig presse på. Når det gjelder det faglige og taktiske så fyller vi på med juniorspillere. Vi har 2–3 spillere som nesten trener fast med A-laget, men gjennom en hel sesong og tabellmessig er det krevende. Vi er nok ikke helt klare til å være med i toppen ennå.

Klubben, som så vidt berget plassen i førstedivisjon i fjor, har som mål å kjempe i toppen denne sesongen.

– Vi kan vinne alle kampene vi stiller opp i. Så gode er vi på vårt beste. Men skal vi klare det over hele sesongen, må vi ha voldsom flyt og vi får satse på at vi får det.

Les også: Skarsfjord fortsetter i HBK

Kan overraske

Målet er å være blant Norges 20 beste klubber. Det betyr å kjempe øverst i førstedivisjon. Og laget kan overraske, for selv om stallen er tynn har ikke klubben tapt en eneste kamp siden september i fjor. Det gjør Skarsfjord stolt.

– Jeg har aldri opplevd å ikke tape en eneste fotballkamp på et halvt år. Det er litt spesielt, så da har vi sikkert gjort noe riktig. Det har litt å gjøre med hvem vi har møtt, men 7–8 kamper har gått mot lag fra førstedivisjon og eliteserien.

Sikret stortalent

Rett før overgangsvinduet stengte tirsdag kveld signerte Hønefoss det unge talentet Ibrahima Dramé fra Brann. 19-åringen er spiss, og det var Skarsfjord som i sin tid hentet talentet til Bergen.