NRK Meny
Normal

Arbeidsledigheten er stabil i Buskerud

I Buskerud er det registrert 4517 ledige personer i juli 2015. Det er en liten nedgang på 19 personer i år sammenlignet med juli i fjor.

NAV

NEDGANG: Arbeidsledigheten i Buskerud går litt ned. Det viser tall fra NAV for juli i år.

Foto: Hans Erik Weiby

Nye tall fra NAV Buskerud viser at arbeidsledigheten i fylket har gått ned. I alt er det 19 færre ledige personer i juli i år sammenlignet med for ett år siden.

Antall ledige i juli i år er 4517 personer, noe som tilsvarer 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

– Flere på tiltak

Kommunikasjonsrådgiver i NAV Buskerud, Laila Kjeldsen, mener det kan være flere grunner til at arbeidsledigheten holder seg stabil.

– Det er flere på tiltak i år enn i fjor. De som er på tiltak er ikke med i statistikken over de som er ledige. I tillegg ser vi at Buskerud har hatt et stabilt og godt arbeidsmarked de siste årene, og vi har ikke merket virkninger fra oljekrisen enda.

Noen yrker skiller seg ut

Tallene fra NAV Buskerud viser også at det er flest ledige innen butikk- og salgsarbeid. I alt var det 593 personer ledige i juli i år.

I tillegg er det 524 ledige personen innen bygg- og anlegg.

Selv om Kjeldsen mener Buskerud ikke har fått merke spesielt mye til oljekrisen enda, er det en økning på 26 prosent ledige innen ingeniør- og ikt-fag sammenlignet med året før. Totalt er det registrert 268 ledige personer innenfor disse yrkene.

Flest arbeidsledige i Drammen

Tallene viser også at det er Drammen kommune som har størst arbeidsledighet.

– Det viser seg at det er den største byen i fylket som også har størst ledighet. Totalt er det 1492 ledige, noe som tilsvarer 4,3 prosent av arbeidsstyrken i kommunen, sier Kjeldsen.