NRK Meny
Normal

Eiendomsmegler: – Mulig å gjøre et godt kjøp

Hytteprisene på Geilo er ikke lenger de høyeste i landet. Flest av de dyreste fjellhyttene som er tinglyst det siste året, ligger på Hafjell.

Geilo

Hyttene på Geilo omsettes for en lavere pris enn på Hafjell.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Det siste året har gjennomsnittshytta på Hafjell kostet 3,2 millioner kroner, mens snittprisen på Geilo var 2,8 millioner kroner. Det er Dagens Næringsliv som skriver det, på bakgrunn av en undersøkelse eiendomsinformasjonstjenesten Ambita har gjort.

Stig Svartor

Eiendomsmegler Stig Svartor forventer at prisene fortsatt vil stige noe på Hafjell.

Foto: Geir Røed / NRK

I flere år har Hafjell, Geilo og Sirdal pekt seg ut som de mest eksklusive vintersportsstedene i landet. Nå har altså Hafjell blitt den dyreste destinasjonen. Der er det solgt flest hytter i den høyeste prisklassen. I alt fem av de ti dyreste fjellhyttene som er tinglyst det siste året, ligger i Hafjell.

– Det har vært et veldig bra år for fritidsboliger på Hafjell. Vi har solgt mye mer det siste året enn året før, og salget så langt i høst tyder på at farten i markedet vil holde seg. Fortsatt godt arbeidsmarked og lave renter er de viktigste forklaringene, sier Stig Svartor i DNB Eiendom til Dagens Næringsliv.

Geilo tredje dyrest

Geilo havner på en tredjeplass, for hyttene i Sirdal er også dyrere, med en gjennomsnittspris på 2,9 millioner kroner.

Christian Haatuft

Christian Haatuft er eiendomsmegler på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

På Geilo blir det solgt flest hytter i priser på mellom to og fem millioner kroner, ifølge Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 Geilo. Haatuft har i mange år solgt dyre hytter på Geilo. Han mener tiden er inne for folk som vil gjøre en god handel i fjellbygda, fordi flere av dem som selger hyttene siner er villige til å forhandle pris.

– Ser man på hva det koster å bygge tilsvarende nytt i dag, er det derfor på en del av de dyre eiendommene absolutt mulig å gjøre gode kjøp, sier Haatuft til avisen.