NRK Meny
Normal

– Vogntoget var 50 cm fra stuevinduet

Benedicte Ellet Von Brasch hadde nettopp forlatt huset da et vogntog dundret inn i stueveggen mandag morgen.

Benedicte Ellet Von Brasch

Her står Benedicte Ellet Von Brasch foran stuevinduet sitt i Hole i Buskerud.

Foto: Privat

Ellet Von Brasch bor i huset i Hole i Buskerud sammen med sin ektemann og sønnen på to år. De hadde nettopp reist for å levere sønnen i barnehagen da vogntoget dundret inn i husveggen.

Det var en ganske ubehagelig overraskelse å få telefon fra politiet som fortalte at et vogntog hadde veltet på det dårlige føret og hadde landet i hagen, forteller hun til NRK.no.

Hun sier hun er fortsatt skjelven etter hendelsen.

– Det var et spesielt og overraskende syn da jeg fikk se hva som hadde skjedd med mine egne øyne. Vogntoget har jo veltet helt fra veien og ned. Jeg tør nesten ikke tenke på hva som kunne skjedd dersom vi hadde vært hjemme. Det er en del av huset som har fått en real trøkk, og den er kun 50 centimeter fra stuevinduet vårt. Vi sitter jo ofte der alle tre, sier hun.

Sjåføren av vogntog ble sendt til Ringerike sykehus etter ulykken med mindre skader.

Et vogntog kjørte i veggen på et hus i Røyseveien i Hole i Buskerud mandag formiddag.

SE VIDEO:Vogntog i husveggen i Hole

Snøkaos på Østlandet

Det varslede snøkaoset på Østlandet har ført til flere småulykker på veiene. På hovedflyplassen Gardermoen går det også langsomt mandag formiddag.

– Det blir forsinkelser gjennom dagen og de forplanter seg utover til andre steder i landet, opplyser pressesjef Vegar Gystad ved OSL til NTB.

Det første snøfallet i lavlandet har ført til flere problemer i trafikken. Blant annet har politiet måtte hjelpe seks lastebiler og trailere som har hatt problemer på glatte veier.

– Det er alltid slik at det blir kaos ved det første snøfallet. Jeg trodde yrkessjåfører hadde yrkesvett, men tydeligvis ikke. Spesielt i bratte bakker oppstår det problemer, sieroperasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Glen Lure.

Frykter flere ulykker

Huset til Benedicte Ellet Von Brasch ligger i Røyseveien i Hole kommune. En strekning som er svært utsatt ved dårlig vær og føreforhold. Nå frykter hun flere ulykker.

I ettertid av en slik hendelse har man jo mange spørsmål. Det har jo skjedd flere ulykker her tidligere. Nå skal vi i alle fall i en dialog med vegvesenet om et autovern her. Trolig hadde nok ikke et autovern stoppet denne traileren, men dette handler jo om sikkerhet, sier hun.

Trailer i stua i Hole

Dette vogntoget dundret inn i stua til Benedicte Ellet Von Brasch mandag morgen.

Foto: Benedicte Ellet Von Brasch / Privat