Normal

Fant Edamerost mellom dorullene

DRAMMEN (NRK): Priskrigen førte til at butikkene måtte innføre begrensninger på hvor mange varer hver kunde fikk lov til å handle. Men det stoppet ikke kreative kunder.

Jørund Martinsen

Jørund Martinsen, butikksjef for Rema 1000 Tollbugata i Drammen, fant flere matvarer som var gjemt unna.

Foto: Rubina Butt / NRK

Pepperkaker, surkål, pølser, marsipan og ost var blant varene som ble prisdumpa før jul. Enkelte varer ble solgt for helt ned i én krone. Dette førte til omfattende hamstring, og hyllene ble fort tomme.

Butikkene innførte derfor begrensninger per husstand.

Gjemte unna billige matvarer

– Mange forøkte å omgå begrensningen ved å gjemme unna varer som de skulle komme tilbake og kjøpe senere, sier Jørund Martinsen, butikksjef for Rema 1000 Tollbugata i Drammen.

Edamerosten var en av de populære matvarene.

– Vi fant mange matvarer inni hyllene rundt omkring som var gjemt unna. Edamerost, som kosta 24 kroner, hadde vi satt en begrensning på to stykk per husholdning. Vi fant flere av dem gjemt unna mellom toalettpapiret, sier Martinsen.

Ble revet med

Mathias Gauer var en av dem som ble revet med av priskrigen. Han gjemte ikke unna matvarer, men han kjøpte mer enn vanlig.

– Jeg kjøpte mye rødkål, surkål og marsipan.

– Lot du deg påvirke av priskrigen?

– Ja, jeg liker jo ikke marsipan engang.

Gauer innrømmer at han fortsatt har et lite lager med rødkål og surkål liggende igjen.

– Spar maten til neste år

Flere mener at priskrigen fører til vi kaster mer mat. Kristina Arvin, kommunikasjonssjef for Kiwi, oppfordrer alle til å spare det som ikke blir spist til neste år.

– Mange av julevarene som ble presset mest ned i pris er produkter med veldig god holdbarhet. Mange av disse produktene går ikke ut før i 2017–2018. Sjekk datoen og spar det som kan spares til neste år.

Les også: