NRK Meny
Normal

Exit Follum

- En trist dag, sier både ledelsen og fagforeningen.

Follum fabrikker
Foto: Follum fabrikker

Det er en vemodig dag på Norske Skog Follum sin papirfabrikk utenfor Hønefoss. Fredag stenges nemlig en av tre papirmaskiner ved fabrikken.

Heldigvis er det ikke så mange som mister jobben som tidligere antatt, sier administrerende direktør Wenche Ravlo på Follum.

- Nå ser det ut til at vi har 50 overtallig.

Les også: Overtallige får karriererådgivning

Spente ansatte

- Det er ikke så enkelt

Men samtidig synes administrerende direktør Wenche Ravlo ved Norske Skog Follum at det er en trist dag når fabrikken stenger en av papirmaskinene.

- Jeg skulle gjerne ha kjørt fabrikken videre med tre maskiner. Men nå er det slik at vi er en del av et internasjonalt konsern og Norske Skog kan ikke se den enkelte fabrikk isolert. Nå må vi jobbe videre med to maskiner, sier hun.

Hovedtillitsvalgt ved Follum, Stein Roar Eriksen er oppgitt over hvor lite gehør fagforeningen sine argumenter har fått i ledelsen og fra eierne.

- Vi har stått på i flere måneder for å prøve å hindre nedleggelse. Nå har ikke vi nådd frem med vår argumentasjon, det er dumt, sier han.

Stein Roar Eriksen

Hovedtillitsvalgt ved Follum Stein Roar Eriksen.

Foto: NRK / NRK

- En hard kamp

Slåsskampen mot stenging av papirmaskin to ved fabrikken har vært hard, sier Eriksen.

- Jeg føler at vi har slåss mot vindmøller. Og fortsatt mener vi at vi hadde rett i vår argumentasjon.

Wenche Ravlo har tro på Follum med to papirmaskiner i drift, men under visse forutsetninger.

- En industribedrift er i kontinuerlig utvikling, og det har Follum vært i 175 år. Klarer vi å fornye oss og forbedre oss så vil det fortsatt være mange arbeidsplasser her i tiden fremover, sier hun.