Normal

Eldre kvinne robbet av kvinne "fra kommunen"

En kvinne i 80-års alderen er blitt frastjålet 10 000 kroner fra sin bopel etter å ha sluppet inn en kvinne som gav seg ut for å være fra kommunen.

Sven Christian Gulli

STYGG SAK: Operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Christian Gulli, karakteriserer tyveriet som stygt. – Det skaper frykt og redsel i tillegg, sier han.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

– Den eldre kvinnen ble kontaktet av en kvinne som ga seg ut for å være fra kommunen. Hun hadde sagt hun skulle snakke med henne om fysiske plager hun hadde. Det var derfor hun slapp henne inn, opplyser operasjonsleder i Søndre Buskerud, Christian Gulli.

Mens de to kvinnene oppholdt seg i et rom i den eldre kvinnens bopel på Åssiden i Drammen i 14-tiden i dag har det mest sannsynlig kommet andre personer inn i boligen og stjålet smykker, klokke og 10 000 kroner.

– Det er en stygg sak når eldre blir oppsøkt på denne måten. Det er særdeles trist for fornærmede som har mistet sine verdier, men det skaper frykt og redsel i tillegg, sier Gulli.

Kvinnen, som utga seg for å være fra kommunen, skal være i 30–40 års alderen. Hun hadde blondt, oppsatt hår, sorte støvletter og en stor, svart veske. Hun skal ha snakket svensk og litt gebrokkent.

Det er ikke ukjent at eldre er utsatt for grove tyverier. I 2014 ble to kvinner tiltalt for 88 lovbrudd hvor de har gått målrettet på eldre kvinner.

I fjor ble også en eldre kvinne i Drammen frastjålet blant annet smykker fra leiligheten sin.